NE ZNAČI DA JE DOGOVOR BAŠ TAKO BLIZU

Vermezović doputovao u Podgoricu na pregovore sa upravom Budućnosti

Sam Vermezovićev dolazak ne znači, međutim, da je dogovor baš tako blizu, a glavno je pitanje da li će predsjednik Podgoričana Žarko Burić moći da ispuni finansijske zahjeve 54-godišnjeg trenera.
2 komentar(a)
Vermezović, Foto: Beta/AP
Vermezović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.02.2019. 22:41h

Nekadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović doputovao je u Podgoricu, a večeras je sa čelnicima Budućnosti razgovarao o mogućnosti da preuzme podgorički klub.

Sam Vermezovićev dolazak ne znači, međutim, da je dogovor baš tako blizu, a glavno je pitanje da li će predsjednik Podgoričana Žarko Burić moći da ispuni finansijske zahjeve 54-godišnjeg trenera.

Ukoliko se to ne dogodi, Budućnost mora da se okrene drugim opcijama, a vremena nema mnogo - novi trener treba da bude imenovan najkasnije do Nove godine, kako bi početkom januara počeo pripreme za drugi dio sezone.

Danas je definitivno otpala mogućnost dolaska još jednog kandidata za trenera, nakon što je Ilija Stolica, nekadašnji napadač Budućnosti, zvanično preuzeo Vojvodinu. Prethodno je Miloš Veselinović, još jedan kandidat, imenovan za trenera Voždovca.

Vermezović je, međutim, stigao u Podgoricu i još uvijek je apsolutni „broj jedan” u pregovorima, koji bi trebalo da se nastave sjutra.

Zajedno sa Vermezovićem, u Podgoricu je doputovao Darko Belojević, nekadašnji golman Partizana, i trener golmana u tom klubu, te selekciji Srbije i  kineskom Šandongu.

Vermezović (54) je najveće trenerske uspjehe imao sa Partizanom, kojeg je vodio u dva navrata. U prvom mandatu, u sezoni 2004/2005, uveo je „crno-bijele” u osminu finala Kupa Uefa, sadašnje Lige Evrope, što je rezultat koji od tada nijedan srpski klub nije uspio da ponovi.

Trenirao je južnoafričke klubove Kajzes Čifs i Orlando Pajrats, koji mu je bio posljednji tim, 2014. godine.

Kao u gotovo svakoj prvenstvenoj pauzi  posljednjih godina, Budućnost traži novog trenera. Klupa je ovog puta upražnjena od finiša jesenje polusezone, kada je Dragan Kažić smijenjen zbog velikog bodovnog zaostatka za Sutjeskom.

Podgoričani na proljeće jure trofej u Kupu Crne Gore, gdje su dogurali do polufinala.