Briljantni engleski napadač: Samo je Mesi ispred Harija Kejna

Napadač Totenhema stigao je do brojke od 53 gola u svim takmičenjima u godini na izmaku, čime se izjednačio na drugom mjestu sa Ronaldom, Robertom Levandovskim i Edinsonom Kavanijem
0 komentar(a)
hari kejn, Foto: Reuters
hari kejn, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2017. 21:28h

Het-trikom u duelu sa Barnlijem, Hari Kejn je dobio nevjerovatnu šansu da postane najbolji strijelac u 2017. godini, u konkurenciji neprevaziđenih asova i golgetera Lea Mesija i Kristijana Ronalda.

Napadač Totenhema stigao je do brojke od 53 gola u svim takmičenjima u godini na izmaku, čime se izjednačio na drugom mjestu sa Ronaldom, Robertom Levandovskim i Edinsonom Kavanijem.

Ima samo jedan manje od Mesija, ali za razliku od Argentinca i još jedan meč, u utorak protiv Sautemptona.

Jedan gol mu je potreban da dostigne Argentinca, dva da 2018. dočeka kao kralj strijelaca.

Kejn je danas izjednačio rekord u Engleskoj - on i Alan Širer postigli su po 36 golova u kalendarskoj godini. Širer je to uradio 1995. godine, dok je igrao za Blekburn.

"On je izuzetan, fantastičan igrač. Teško je riječima opisati Harija Kejna. Tri i po godine sam u Totenhemu, a svaki dan me iznenadi. Ne toliko igrama i golovima, koliko svojim odnosom prema timu, obaveza, profesionalnošću, radnom etikom, ponašanjem... Bilo bi sjajno za njega ako bi prestigao velikog napadača kakav je bio Širer, ali i do sada je uradio veliku, ogromnu stvar", kazao je trener Maurisio Poketino.

Bonus video: