Napoli čuva prvo mjesto, Inter opet izgubio, Milanova kriza bez kraja

Napolitancima pripala goleada protiv Sampdorije, milanski velikani poraženi
1 komentar(a)
Marek Hamšik, Foto: Beta/AP
Marek Hamšik, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.12.2017. 19:09h

Napoli i Sampdorija su odigrali spektakularnih 45 minuta u kojima je viđeno pet golova, a malo ko je mogao da pretpostavi da do kraja više neće pasti nijedan jedini pogodak.

Napolitanci, ipak, slave - savladali su Đenovljane sa 3:2 u meču u kojem su dva puta gubili u prvih 27 minuta igre.

Gaston Ramires i Fabio Kvaljarela su donosili prednost gostima, Napoli se vraćao u igru preko Alana i Lorenca Insinjea, prije nego što je totalni preokret donio Marek Hamšik.

"Srećan sam što smo pobijedili protiv jedine ekipe koja je na "San Paolo" došla da igra fudbal u pravom smislu te riječi", rekao je trener Napolija Mauricio Sari.

Slovak je potpisao tri boda, a istovremeno i postao najbolji strijelac u istoriji "azura" - ovo mu je bio 116 gol, ima jedan više od čuvenog Dijega Maradone.

"Više bih pričao o pobjedi, nego o tome što sam dao 116 golova. Potrebno je da nastavimo ovako, ovo su tri velika boda", kazao je Slovak.

Napoli ima 45 bodova, četiri više od Juventusa koji večeras od 20.45 čeka Romu.

A Sasuolo je još jednom potvrdio da ne leži Interu, jer je slavio peti put u posljednjih šest međusobnih duela.

Sasuolo je uknjižio treći uzastopni trijumf u prvenstvu, dok je ovo Interu drugi uzastopni poraz i izgleda kao da polako posustaje u borbi za titulu...

"Ne mogu sve što želim reći pred kamerama. Promašili smo nekoliko šansi i veoma mnogo centaršuteva. Dođu trenuci kada ne ide, ali uvijek moramo da budemo motivisani da iz te situacije izađemo", istakao je trener Intera Lućano Spaleti.

Dijego Falćineli je donio prednost domaćinu u prvom poluvremenu, a Inter je najbolju šansu promašio na startu drugog dijela kada je Andrea Konsilji odbranio penal Mauru Ikardiju...

Lacio je prekinuo mini seriju od dvije utakmice bez trijumfa - deklasirao je Krotone (4:0), a svi golovi su pali u drugom poluvremenu.

Džordan Lukaku je postigao prvi pogodak na "Olimpiku", a goleadu su potpisali Ćiro Imobile, Senad Lulić i Felipe Anderson.

Milanova kriza je sve dublja, pokazao je to i meč sa Atalantom - gosti iz Bergama su nadigrali "rosonere" i slavili sa 2:0.

Brajan Kristante, inače izdanaj Milanove omladinske škole, matirao jer Đanluiđija Donarumu u 32. minutu, a Josip Iličić je u 71. riješio sve dileme za nove glavobolje trenera velikana sa "San Sira" Đenara Gatuza.

Rezultati 18. kola

Milan - Atalanta 0:2

Kristante 32, Iličić 71.

Lacio - Krotone 4:0

Lukaku 56, Imobile 78, Lulić 86, Anderson 89.

Đenova - Benevento 1:0

Lapadula (penal) 90+1.

Napoli - Sampdorija 3:2

Alan 16, Insinje 33, Hamšik 39 - Ramires 2, Kvaljarela (penal) 27.

Sasuolo - Inter 1:0

Falćineli 34.

Spal - Torino 2:2

Vivijani 42, Antenući (penal) 69 - Falke 1, 10.

Udineze - Verona 4:0

Barak 28, 68, Vidmer 44, Lazanja 80.

Večeras

Juventus - Roma 20.45

Petak

Kjevo - Bolonja 2:3

Kaljari - Fiorentina 0:1

Bonus video: