Barsa nokautirala Real i riješila prvenstvo, poražena i Valensija

Golovima Suaresa, Mesija i Vidala, Barselona slavila 3:0
93 pregleda 0 komentar(a)
Suares, Foto: Reuters
Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.12.2017. 19:37h

Barselona je osvojila Madrid u "el klasiku", a vjerovatno i titulu na kraju sezone - Katalonci su savladali Real sa 3:0, stekli 14 bodova prednosti nad aktuelnim šampionom, a devet nad Atletikom, koji realno teško da može da bude ozbiljna prijetnja.

Nakon što je propustila dvije sjajne šanse u prvom poluvremenu preko Paulinja (oba puta je odbranio Navas), a imala stativu kao saveznika nakon šuta Benzeme, Barselona je povela je u 54. minutu, nakon precizne akcije Rakitića, Serđija Roberta i strijelca Luisa Suaresa.

U 64. minutu, gosti su udvostručili prednost - Lionel Mesi je pogodio iz penala koji je skrivio Karvahal igranjem rukom na gol-liniji, zbog čega je dobio crveni karton.

Sa deset igrača Real je stvorio dvije idealne priliike, ali je Mark Andre ter Štegen potvrdio da je jedan od najboljih golmana današnjice, zaustavivši udarce Bejla i Ramosa.

Barsa je, s druge strane, imala mnogo prostora na polovini rivala, lako dolazila do opasne zone i u trećem minutu nadoknade preko Aleiša Vidala stigla do ubjedljivog trijumfa.

"Mislim da razlika u bodovima ne prikazuje razliku u kvalitetu dva tima. Mi poštujemo Real, znamo da je to jedan od najboljih klubova na svijetu i nikada ih ne otpisujemo iz borbe za titulu. Ima još utakmica, a Real je kroz istoriju pokazao da može da učini nemoguće", rekao je Andres Inijesta i dodao:

"Real je u prvom poluvremenu imao više šansi. Igrali su napadački i bili su jači od nas. Kasnije smo preokrenuli situaciju i osjećali se bolje na terenu. Oni su u prvom poluvremenu igrali jedan na jedan, ali takav zahtjevan stil igre nisu zadržali i u nastavku", istakao je Inijesta.

Zinedin Zidan se ne predaje u borbi za titulu.

"Napravili smo grešku i loše smo se branili, a to je na ovom nivou veoma značajno. Nećemo sada da poludimo. Ovo je težak poraz, ali nema potrebe da nešto mijenjamo. Počeli smo veoma dobro, prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, pa nas ovaj poraz boli. Teško nam je, ali to se dešava u fudbalu. Nikada nećemo odustati. Sada idemo na odmor, ne smijemo da razmišljamo o ovome. Moramo da uživamo sa porodicama, a zatim da se vratimo poslu. Nije gotovo", istakao je Zidan.

Trijumfom u "el klasiku", Barsa je "umakla" najbližim pratiocima, jer je osim Atletika i Reala poražena i Valensija.

Od Valensije je u gostima bio bolji Viljareal sa 1:0, a jedini gol postigao je Karlos Baka u 24. minutu.

To je druga uzastopna pobjeda Viljareala koji zauzima šesto mjesto na tabeli sa 27 bodova.

Valensija je pretrpjela drugi uzastopni poraz, odnosno treći u posljednje četiri utakmice i treća je na tabeli sa 34 boda. Drugoplasirani Atletiko Madrid ima dva boda više.

U posljednjem meču današnjeg programa, Selta je u gostima porazila La Korunju 3:1.

Ekipa iz Viga je povela već u 3. minutu golom Danijela Vasa, da bi u finišu prvog poluvremena, u 40. minutu, Jago Aspas udvostručio vođstvo.

Aspas je u 53. minutu postigao svoj drugi gol na utakmici za velikih 3:0.

Deportivo je šest minuta kasnije smanjio rezultat preko Florijana Andonea i to je bilo sve što je domaća ekipa uradila.

Selta je trenutno na 11. mjestu na tabeli sa 21 bodom, dok je Deportivo na 18. poziciji sa šest bodova manje.

Rezultati 17. kola

Real - Barselona 0:3

Suares 54, Mesi (penal) 64, Vidal 90+3.

Valensija - Viljareal 0:1

Baka 24.

Deportivo - Selta 1:3

Andone 59 - Vas 3, Aspas 40, 53.

Odigrano ranije

Betis - Bilbao 0:2

Espanjol - Atletiko Madrid 1:0

Eibar - Đirona 4:1

Alaves - Malaga 1:0

Hetafe - Las Palmas 2:0

Real Sosijedad - Sevilja 3:1

Levante - Leganes 0:0

Bonus video: