Stop za Superligu: Fifa i Uefa prijete sankcijama

U saopštenju je naglašeno da nijedan klub ili igrač koji bi učestvovao u Superligi neće moći da igra u takmičenjima pod okriljem Fife i ostalih kontinentalnih federacija

5207 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Svjetska fudbalska federacija (Fifa) i šest kontinentalnih federacija su objavili da neće priznati takozvanu evropsku Superligu koju žele da organizuju najmoćniji klubovi i koja bi bila zatvorenog tipa.

"Usljed nedavnih medijskih nagađanja da bi neki evropski klubovi mogli da osnuju Superligu zatvorenog tipa, Fifa i šest kontinentalnih federacija (AFC, CAF, CONCACAF, CONMEBOL, OFC, UEFA) odlučno ističu da takvo takmičenje neće priznati niti Fifa, niti bilo koja kontinentalna federacija", navodi da se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali predsjednici Fife i Uefe, Đani Infantino i Aleksander Čeferin.

Takođe, u saopštenju je naglašeno da nijedan klub ili igrač koji bi učestvovao u Superligi neće moći da igra u takmičenjima pod okriljem Fife i ostalih kontinentalnih federacija.

Ideja o stvaranju Superlige, koja je bi bila alternativa sadašnjoj Ligi prvaka, spominje se u medijima već nekoliko godina.

Tako je 2018. njemački "Špigel" objavio je da je Real Madrid učestvovao u planiranju Superlige, kasnije se pominjao i uticaj Barselone...

Bonus video: