Maradonin ljekar falsifikovao potpis, prijeti mu tužba za ubistvo iz nehata

U pretresima Lukeove ordinacije i kuće, koji su izvršeni nekoliko dana nakon Dijegove smrti, pronađen je papir na kome je nekoliko Maradoninih potpisa, koji su ukazali na to da je neko vježbao kako da se potpiše umjesto njega

10785 pregleda 1 komentar(a)
Maradona i Leopoldo Luke, Foto: Printscreen
Maradona i Leopoldo Luke, Foto: Printscreen

Priča o smrti fudbalske ikone Dijega Maradone zvanično je dobila drugu dimenziju, a njegov lični ljekar Leopoldo Luke mogao bi da bude optužen za ubistvo iz nehata nesavjesnim liječenjem.

Argentinski mediji objavili su danas da je tužilaštvo ustanovilo da je Luke falsifikovao Maradonin potpis na dokumentu kojim je 1. septembra zatražena medicinska dokumentacija iz bolnice Olivos.

U pretresima Lukeove ordinacije i kuće, koji su izvršeni nekoliko dana nakon Dijegove smrti, pronađen je papir na kome je nekoliko Maradoninih potpisa, koji su ukazali na to da je neko vježbao kako da se potpiše umjesto njega.

Maradonini potpisi
foto: Printscreen

Danas je saopšteno da je vještačenje utvrdilo da je potpis na dokumentu zaista lažan, a sumnja se da ga je falsifikovao Luke, kako bi na osnovu bolničke dokumentacije nastavio liječnje svog dugogodišnjeg pacijenta.

Prema argentinskim zakonima, medicinska dokumentacija može da se zatraži samo na lični zahtjev pacijenta.

Priča o tome da Maradona nije imao adekvatan tretman, dok je boravio u kućnim uslovima i na kućnom liječenju, pokrenuta je neposredno nakon njegove smrti, 25. novembra prošle godine.

Maradona je u bolnici Olivos boravio na liječenju od operacije hematoma na mozgu početkom novembra, 12. novembra je otpušten na kućno liječenje, a 13 dana kasnije preminuo...

Bonus video: