Spreman novi ugovor za Tumbakovića

Uz zapažene rezultate, Tumbaković je u prošlom ciklusu i podmladio reprezentaciju, uveo je neka nova lica, maltene formirao tim za naredne kvalifikacije - zato je potpuno logično da nastavi proces koji je započeo februara 2016. godine.
0 komentar(a)
Tumbaković, Foto: Reuters
Tumbaković, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.12.2017. 15:33h

Druga sjednica Izvršnog odbora FSCG održaće se u ponedjeljak u 12 sati, saopšteno je iz crnogorske Kuće fudbala.

Selektor A reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković dobiće novi dvogodišnji ugovor na klupi crnogorskog nacionalnog tima, što će biti i najvažnija odluka koju će verifikovati izvršno tijelo Fudbalskog saveza.

Tumbaković je sa velikim uspjehom vodio crnogorsku reprezentaciju u nedavno završenim kvalifikacijama - sa evropskih margina vratio je među 50 najboljih selekcija svijeta, a malo je nedostajalo da kompletira podvig i plasira se u baraž za Mundijal.

Tumbaković je i podmladio i reprezentaciju, uveo neka nova lica, maltene formirao tim za naredne kvalifikacije - zato je potpuno logično da nastavi proces koji je započeo februara 2016. godine.

I predsjednik FSCG Dejan Savićević i sam Tumbaković su minulih mjeseci nekoliko puta izrazili želju za nastavkom saradnje, a jedini "problem" mogla je da predstavi eventualna ponuda nekog kluba za crnogorskog selektora.

Iako je Tumbaković imao nekoliko poziva, prije svega iz Kine, njegovo opredjeljenje je da nastavi tamo gdje je stao u oktobru - da sa crnogorskim timom zakorači u novi ciklus i nastavi sa serijom dobrih rezultata.

Fudbalsku reprezentaciju Crne Gore na jesen naredne godine očekuje novo takmičenje, Uefina Liga nacija, koja će predstavljati još jedan mogući put do Evropskog prvenstva 2020, uz regularne kvalifikacije koje će početi u martu 2019.

Na dvenom redu sjednice su izvještaji selektora o aktivnostima svih reprezentativnih selekcija - od "A", preko mlade i omladinske, pa sve do pionirske, futsal i ženskih.

Ugovori ističu nekolicini selektora mlađih kategorije, pa se očekuje da će se Izvšrni odbor FSCG odlučiti i na neke promjene, s obzirom da izuzetno loše rezultate naših mlađih selekcija u 2017. godini.

Biće predstavljeni i Izvještaji Komisije za takmičenje, Sudijske komisije, Disciplinske komisije i Komisije za bezbjednost i sigurnost o jesenjoj polusezoni 2017/18, a biće usvojen i kalendar takmičenja za proljećni dio tekuđe sezone u svim takmičenjima koja su pod ingerencijom FSCG.

Bonus video: