ulaganja nisu moguća

Kako je koronavirus zamrznuo prelazni rok u Italiji

Samo 34 posla klubova sa Apenina na sedam dana prije zatvaranja "pijace"

3056 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Januarski prelazni rok u Seriji A nije moguće porediti ni sa jednim prethodnim - to može da se kaže već sada, sedam dana prije nego se zatvori zimska fudbalska "pijaca".

Kakva je situacija na Apeninima, koliko su klubovi u finansijskim problemima koje je uzrokovala pandemija vidi se i po broju transfera.

U ovom trenutku ih je svega 34, pet puta manje nego posljednjeg dana januara prošle godine - 179.

"Mnogo je faktora koji su uticali, ali naravno da je najveći zbog udara na ekonomiju zbog koronavirusa", piše "Gazeta delo sport".

U brojku od 34 posla italijanskih klubova ulaze i oni sklopljeni u mlađim kategorijama. A samo osam od 34 nisu pozajmice već završeni transferi.

Dva je napravio Juventus (u U23 tim je doveo De Marina iz Pro Verćelija i Lungoija iz Lugana), a u ostalim poslovima su učestvovali: Atalanta (Maele iz Genka), Roma (Luakima/PSŽ), Đenova (Onguene/Salcburg), Fiorentina (Male/Venecija), Parma (Zagaritis/Panatinaikos), te Milan, koji je doveo najzvučnije ime - Marija Mandžukića.

Hrvat je postao "rosonero" nakon što je posljednjih mjeseci bio bez ugovora...

Klubovi iz Serije A su do sada doveli 13 igrača na pozajmicu i sve su tu uglavnom čiste pozajmice ili s pravom (bez obaveze) otkupa.

Nije Italija samo u krizi, već kompletna Evropa. Tako je u Premijer ligi do sada bilo samo devet transfera (u odnosu na 50 prošlog januara), u Bundesligi 11 (prošle godine - 44)...

Preporučujemo za Vas