Bruno pravi razliku, Mekeni top pojačanje

Portugalac golom iz slobodnog udarca eliminisao Liverpul, mladi Amerikanac sve bitniji za Juventus

3149 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Za manje od 12 mjeseci u dresu Mančester junajteda Bruno Fernandeš je postigao 28 golova i 18 asistencija na 51 utakmici.

Ni taj fenomenalan učinak od februara prošle godine kada je stigao iz Sportinga vjerovatno na pravi način ne oslikava koliko je portugalski majstor bitan za igru i rezultate „crvenih đavola”.

Posljednji meč u nizu u kojem je Bruno napravio razliku je okršaj sa Liverpulom u 4. kolu FA kupa - ušao je zu igru u 66. minutu, a u 78. iz slobodnog udarca pogodio za 3:2 i odveo svoj tim u osminu finala...

Juventus se za vikend vratio u igru za Skudeto, savladao je Bolonju, a italijansku javnost je još jednom oduševio 22-godišnji američki vezista Veston Mekeni, strijelac pogotka za 2:0.

„Stara dama” tek treba da ga otkupi od Šalkea, ali očekuje se da na kraju sezone to uradi sa zadovoljstvom za cifru od 20 miliona eura.

GOLMAN

Nojer (Bajern) - 197. put je u Bundesligi ostao nesavladan. To je novi rekord u njemačkoj eliti, nakon što je Oliver Kan stao na 196.

ODBRANA

Romero (Atalanta) - Milan nije imao šansi u derbiju, gol Argentinca u 26. minutu je bio najava dominacije Atalante na „San Siru”. Kasnije se istakao i asistencijom kod pogotka za 3:0.

Savić (Atletiko Madrid) - mediji u Španiji su već u uvodnom dijelu sezone napisali da je crnogorski fudbaler zid odbrane „kolćonerosa”. Atletiko je lider u La Ligi, primio je samo osam golova u 18 kola.

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: Reuters

Marselo (Lion) - „lavovi” su se poigravali u velikom derbiju protiv Sent Etjena. Slavili su 5:0, čak se dva puta upisao i iskusni brazilski štoper.

SREDINA

Pelegrini (Roma) - stavio je kapitensku traku na ruku u odsustvu Edina Džeka i pokazao da je apsolutni lider na terenu.

Njegov gol u sudijskoj nadoknadi protiv Specije za trijumf 4:3 sačuvao je posao Paulu Fonseki, možda i dao „vučici” neku novu snagu.

Iličić (Atalanta) - na svakom dijelu terena je napravio razliku protiv Milana. U igri jedan na jedan je bio nezadrživ, iznudio je i penal iz kojeg je povisio na 2:0.

Mekeni (Juventus) - bio je gotovo iznuđeno rješenje u ljetnjem prelaznom roku, a pretvorio se u najbolje pojačanje „stare dame”.

Veston Mekeni
Veston Mekenifoto: Reuters

Fernandeš (Mančester junajted) - majstorijom iz slobodnog udarca je srušio Liverpul u FA kupu i to u meču u kojem su „crveni đavoli” dozvolili luksuz da igraju bez Portugalca skoro 70 minuta.

NAPAD

Azar (Real Madrid) - protiv Alavesa je možda najavio izlazak iz krize, pod uslovom da ostane zdrav. Belgijanac je bio strijelac nakon dva mjeseca, postigao je treći pogodak u sezoni, tek četvrti od kada je stigao iz Čelsija u ljeto 2019.

Silva (Ajntraht) - o njemu se ne priča puno u Njemačkoj, ali ove sezone je u ligi dao jednako golova koliko Erling Haland - 14.

Andre Silva
Andre Silvafoto: Reuters

En Nesiri (Sevilja) - 23-godišnji Marokanac nije više iznenađenje u La Ligi, ali sada igra najbolju sezonu u karijeri.

U subotu je zablistao protiv Kadisa, upisao het-trik i stigao do brojke 12. Dijeli prvo mjesto liste strijelaca sa Luisom Suaresom.

Bonus video: