Nova šansa za Marka Jankovića: Iz Italije u najveći poljski klub

Janković (25) je prije desetak dana raskinuo ugovor sa SPAL-om, do kraja sedmice će obaviti ljekarske preglede i ako sve bude u redu potpisati ugovor sa Legijom

8656 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SPAL
Foto: SPAL

Nakon neuspješne dvije godine u Italiji, Marko Janković mijenja zemlju - kako javljaju poljski mediji, karijeru će nastaviti u Poljskoj, u najvećem klubu Legiji iz Varšave.

Janković (25) je prije desetak dana raskinuo ugovor sa SPAL-om, do kraja sedmice će obaviti ljekarske preglede i ako sve bude u redu potpisati ugovor sa Legijom.

Njega je preporučio Miroslav Radović, nekadašnji fudbaler Partizana i legenda poljskog kluba, kao i Marko Vešović, saigrač iz reprezentacije Crne Gore, koji od 2017. igra u Legiji, a koji bi u martu mogao da se vrati na teren nakon teške povrede koljena.

Dolazak u Poljsku je velika šansa da Janković oživi karijeru, nakon stagnacije u Italiji.

On je za dvije godine odigrao svega 19 prvenstvenih mečeva za SPAL i Krotone, u kome je prošle sezone bio slobodan igrač, od čega je samo tri puta bio u startnoj postavi.

Nedostatak takmičarskog ritma odrazio se i na njegov status i učinak u nacionalnom timu, gdje je od standardnog prvotimca postao rezerva, pa je u prošlom ciklusu Lige nacija odigrao ukupno 23 minuta, a na utakmici sa Luksemburgom u Podgorici dobio i direktni crveni karton.

Legija je 14 puta bila šampion Poljske, ima 19 pehara u Kupu i armiju navijača.

Nakon prvog dijela sezone 2020/21. nalazi se na prvom mjestu sa bodom više od Rakova i Pogona.

Bonus video: