Arsenal ispred Čelsija, na tri boda od Totenhema, četiri od Liverpula...

Mančester siti opet preuzeo prvo mjesto, sigurnom pobjedom protiv VBA u gostima - 5:0. Serija Arsenala nastavljena i u Sautemptonu (3:1)

5609 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Arsenal je bio u strahovitoj krizi, blizu zone ispadanja, a gdje je sada - nakon pobjede u Sautemptonu, pete na posljednjih šest utakmica (3:1) tim Mikela Artete našao se na 8. mjestu, ispred Čelsija na tabeli, na tri boda od Totenhema, na samo četiri od Liverpula, doduše sa utakmicom više.

Dakle, Arsenal je i oficijelno u borbi za plasman u Evropu!

Na istom stadionu na kojem su samo tri dana ranije eliminisani iz FA Kupa, "tobdžije" su igrale neuporedivo bolje, iako bez prve zvijezde Obamejanga (privatni razlozi), iako je domaćin poveo, golom Škota Armstronga u 3. minutu.

Uslijedio je preokret - samo pet minuta kasnije izjednačio je Pepe, a onda je na scenu stupio Bukajo Saka, koji je u 39. minutu pogodio mrežu, a u 72. asistirao Lakazetu za konačnih 1:3.

Lakazet pogađa za 1:3
Lakazet pogađa za 1:3foto: Reuters

Lakazet je prvi igrač "tobdžija" koji je postigao 10 golova ove sezone, u svim takmičenjima.

Arsenal nema poraz u prvenstvu od 19. decembra prošle godine, kada je izgubio od Evertona. Od tada, sjajna serija - pet pobjeda i jedan remi, sve pred veliki derbi sa Mančester junajtedom u subotu na "Emirejtsu".

A Premijer liga opet ima novog lidera, jer se mančesterski rivali Siti i Junajted smjenjuju na vrhu kako ko ranije odigra utakmicu.

Siti je večeras napunio mrežu Vest Broma u Birmingemu - 5:0 i izbio sa čelo tabele sa bodom više. Junajted sjutra ima šansu da se opet vrati na 1. mjesto, jer će ako pobijedi Šefild junajted na "Old trafordu" imati dva boda više, doduše i utakmicu više...

Golove za tim Pepa Gvardiole na "Hotornsu" postigli su Gindogan u 6. i 30, Kanselo u 20, Marez u 45+2. i Sterling u 57. minutu.

Gindogan pogađa za 0:3
Gindogan pogađa za 0:3foto: Reuters

Siti je, zanimljivo, postao deveti različiti tim ove sezone koji je završio dan na prvom mjestu.

Ekipa Sema Olerdajsa, s druge strane, ostala je pretposljednja, sa 11 bodova iz 20 kola.

Ranije danas Lids je slavio u Njukaslu - 2:1, ali i Vest Hem u malom derbiju Londona u gostima protiv Kristal Palasa - 3:2, uz dva gola Čeha Sučeka.

Sjutra, između ostalih, igraju Mančester junajted - Šefild junajted, Čelsi - Vulverhempton i Everton - Lester, dok je derbi vanrednog kola u četvrtak - Totenhem u sjevernom Londonu dočekuje Liverpul.

Rezultati 20. kola

Sautempton - Arsenal 1:3

Armstrong 3. - Pepe 8, Saka 39, Lakazet 72.

VBA - Mančester siti 0:5

Gindogan 6, 30, Kanselo 20, Marez u 45+2, Sterling 57.

Srijeda

Barnli - Aston Vila

Čelsi - Vulverhempton

Brajton - Fulam

Everton - Lester

Mančester junajted - Šefild junajted

Četvrtak

Totenhem - Liverpul

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: