AKTIVNOSTI NOVOG SELEKTORA

Radulović obišao prvoligaše i ide u Antaliju u dodatni skauting: Zadovoljan sam

"U razgovoru sa stručnim štabovima naših prvoligaša shvatio sam da su veoma ambiciozno, uz veliku dozu stručnosti, ušli u pripreme za drugi dio sezone", kazao je Radulović

2242 pregleda 28 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Novi selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović obišao je sve prvoligaše, osim ekipe Rudara.

Pljevljake će posjetiti na pripremama u Antaliji, gdje će obaviti dodatni skauting brojnih potencijalnih reprezentativaca koji nastupaju u domaćim, ali i inostranim klubovima.

Radulović putuje u Tursku društvu pomoćnika Miodraga Džudovića.

"Ostalo je još da posjetimo Rudar, koji promijenio plan pa će pripreme odraditi u Antaliji. Vjerujem da će im ta promjena pomoći da poboljšaju kvalitet rada, jer će imati priliku da treniraju u idealnim uslovima. Osim posjete Rudaru i razgovora sa njima boravak u Antaliji iskoristićemo da odgledamo prijateljske utakmice koje će igrati Budućnost i Zeta. Ujedno, imaćemo priliku da vidimo i dosta naših igrača iz inostranstva čiji se klubovi nalaze na pripremama u Antaliji. Tamo se igra dosta pripremnih utakmica, a mnoge u kojima će nastupati kandidati za našu reprezentaciju su na visokom nivou", kaže Radulović za sajt FSCG.

"Nadam se da će oni tokom priprema pronaći pravi ritam, kako bi bili spremni za martovske utakmice reprezentacije. Uz to, važno je i da mi iz stručnog štaba uspostavimo lični kontakt sa igračima koji su u krugu kandidata za reprezentaciju, da porazgovaramo o planovima jer na okupljanju u martu neće biti previše vremena za to".

Povezani članci

28. Decembar 2020.

Zvanično: Miodrag Radulović vodi Crnu Goru

Radulović će debitovati na klupi krajem marta, kada će crnogorska reprezentacija odigrati tri meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u samo sedam dana - protiv Letonije u gostima, Gibraltara i Norveške kod kuće. 

Novoizabrani selektor ističe da je vidio dosta pozitivnih stvari u prethodnih dvadesetak dana, tokom posjeta crnogorskim prvoligašima.

"Zadovoljan sam onim što sam vidio u našim klubovima tokom prethodnog perioda. U razgovoru sa stručnim štabovima naših prvoligaša shvatio sam da su veoma ambiciozno, uz veliku dozu stručnosti, ušli u pripreme za drugi dio sezone. To mi daje nadu da će sve ekipe biti spremne za nastavak sezone, da ćemo gledati puno kvalitetnog fudbala jakog ritma, što će biti od koristi i ,,A“ reprezentaciji", istakao je Radulović, koji je naglasaio da je vidljiv napredak u radu klubova.

"Sigurno da ima pomaka na bolje. Još na predstavljanju sam rekao da mnogo cijenim naš fudbal i to će biti prva prilika za širenje baze kandidata za reprezentaciju. Pratićemo svaku utakmicu našoj ligi, analiziraćemo sve kandidate, kako bismo izabrali najbolje igrače u datom momentu".

Preporučujemo za Vas