održan sastanak

UEFA: Gradovi domaćini EP do aprila da odluče hoće li biti navijača na stadionima

Gradovi domaćini Evropskog prvenstva, koje će se održati od 11. juna do 11. jula, su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg

3540 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Evropska fudbalska unija (UEFA) i dalje je odlučna da se ovogodišnje Evropsko prvenstvo održi u 12 zemalja, a danas je gradovima domaćinima dala rok do aprila da odluče da li će navijači moći da prisustvuju utakmicama.

Današnji operativni sastanak, koji je vodio predsjednik UEFA Aleksander Čeferin, sa predstavnicima 12 gradova domaćina održan je onlajn.

"Uefa je odlučna da se EURO održi u 12 prvobitno planiranih gradova", rekao je Čeferin.

On je naveo da je optimista da će se situacija sa koronavirusom mijenjati kako se turnir bude približvao i dodao da je zato važno gradovima domaćinima dati što više vremena da mogu da formulišu tačnu sliku o tome šta se može očekivati u junu ili julu.

"Navijači su veliki dio onoga što fudbal čini posebnim, a to važi za EURO kao i za bilo koju utakmicu. Moramo sebi dati maksimalan prostor da omogućimo njihov povratak na stadione", rekao je Čeferin.

Gradovi domaćini Evropskog prvenstva, koje će se održati od 11. juna do 11. jula, su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen, Rim i Sankt Peterburg.