Futsal reprezentacija na startu protiv jakih Italijana

Italijani su jedna od najjačih selekcija u Evropi i jasno je da izabranike Sveta Ljesara čeka težak zadatak na startu grupe 7, u kojoj su još Belgija i Finska

3504 pregleda 1 komentar(a)
Sa baraž meča protiv Litvanije, Foto: FSCG
Sa baraž meča protiv Litvanije, Foto: FSCG

Utakmicom sa Italijom u dvorani hotelskog kompleksa “Voco” u Podgorici (nekadašnji “Verde”), futsal reprezentacija Crne Gore otvara novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani su jedna od najjačih selekcija u Evropi i jasno je da izabranike Sveta Ljesara čeka težak zadatak na startu grupe 7, u kojoj su još Belgija i Finska. Utakmica počinje u 18 sati, bez prisustva publike zbog mjera vezanih za virus Covid-19.

- Igramo sa najboljim protivnikom u našoj grupi i protiv jedne od najboljih selekcija u Evropi. Iluzorno je trošiti riječi o tome kakva je Italija ekipa i koliki kvalitet posjeduje. Dovoljno je reći dvostruki šampion Evrope i to samo po sebi dosta toga govori - kaže Ljesar za sajt FSCG.

Već za pet dana, 2. februara, našu selekciju čeka gostovanje Belgijancima u Liježu, a kvalifikacije se nakon toga nastavljaju u martu, kada su na programu meč sa Belgijom kod kuće i gostovanje Finskoj.

Crna Gora se prethodnih 15-ak dana pripremala u Tivtu i Podgorici.

- U meč sa Italijom ulazimo nakon dugih i dobro odrađenih priprema. Igrači su maksimalno spremni i orni da bez bijele zastave izađemo na megdan i da se predstavimo u što boljem svjetlu - dodao je Ljesar.

Bonus video: