Prijateljski mečevi: "Sokoli" u junu protiv BiH i Izraela

"Sokoli" će drugog juna gostovati u Sarajevu, na "Grbavici", dok će im petog juna domaćin biti Izrael

5810 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće u junu dvije prijateljske utakmice, a protivnici su Bosna i Hercegovina i Izrael.

"Sokoli" će drugog juna gostovati u Sarajevu, na "Grbavici", dok će im petog juna domaćin biti Izrael.

Crna Gora i Bosna i Hercegovina već su odigrali jedan prijateljski meč, 28. maja 2018. godine - taj susret završen je bez pobjednika (0:0). Sa Izraelom se naša selekcija nije sastajala.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela da se plasira na Evropsko prvenstvo, koje će se održati ovog ljeta, dok je nastup u UEFA Ligi nacija završila na posljednjem mjestu grupe 1 Lige A, u kojoj su igrali i Italija, Holandija i Poljska. Poslije ispadanja u Ligu B, klupu "zmajeva“ nedavno je preuzeo bugarski stručnjak Ivajlo Petev.

Reprezentacija BiH je 55. na FIFA rang listi, što je za osam mjesta bolje od Crne Gore.

Kada je riječ o Izraelu, oni su u UEFA Ligi nacija u društvu Češke, Škotske i Slovačke zauzeli treće mjesto u grupi 2 Lige B. Ekipa, koju sa klupe predvodi Vili Rutenštajner trenutno se nalazi na 87. mjestu FIFA rang liste, a nisu se plasirali na Evropsko prvenstvo.

Crna Gora u martu sa novim selektorom, Miodragom Radulovićem počinje kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Prvi meč je u gostima sa Letonijom (24. marta), zatim slijede dva meča kod kuće - protiv Gibraltara (27. marta) i Norveške (30. marta).

Bonus video: