FIFA PREPOLOVILA KAZNU

Gerero ipak predvodi Peru na Mundijalu

Napadaču brazilskog Flamenga je na doping testu 5. oktobra poslije utakmice protiv Argentine ustanovljeno da je koristio kokain zbog čega je dobio jednogodišnju suspenziju, ali je FIFA ublažila kaznu
1 komentar(a)
Gerero, Foto: Reuters
Gerero, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.02.2019. 23:25h

Kapiten reprezentacije Perua Paulo Gerero ipak će nastupiti na Mundijalu u Rusiji, jer mu je FIFA prepolovila kaznu od godinu van fudbala. Zahvaljujući ovoj odluci, Gerero se vraća na teren 4. maja sljedeće godine, samo 41 dan prije početka Mundijala.

Napadaču brazilskog Flamenga je na doping testu 5. oktobra poslije utakmice protiv Argentine ustanovljeno da je koristio kokain zbog čega je dobio jednogodišnju suspenziju, ali je FIFA ublažila kaznu.

Ova vijest obradovala je Gerera, koji je od početka demantovao da je koristio nedozvoljene suspstance.

„Nikada u životu nisam uzeo drogu, narušen mi je ugled. U Peruu je popularan čaj od koke i svuda može da se pije, pa i u hotelu gdje je bila reprezentacija. Pio sam crni čaj sa limunom, nisam lud da uzimam kokain”, rekao je Gerero poslije suspenzije.

On je postigao pet golova u južnoameričkim kvalifikacijama i dao veliki doprinos plasmanu Perua na Mundijal poslije 36 godina, uprkos tome što zbog kazne nije igrao u baražu protiv Novog Zelanda.

Selekcija Perua na šampionatu u Rusiji igraće u grupi C sa Francuskom, Australijom i Danskom.