Zbog podrške katalonskoj nezavisnosti: Policija traži nalog da privede i ispita Gvardiolu

Trener Mančester sitija našao se na udaru španskih državnih organa zbog govora, koji je tada održao i kojim je pozvao sve pristalice nezavisnosti da se "mobilišu", javlja "El Nasional"
1 komentar(a)
Gvardiola, Foto: Reuters
Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2017. 17:32h

Španska policija zatražiće nalog da privede i ispita Pepa Gvardiolu, zbog učešća na skupu pristalica za nezavisnost Katalonije, u junu ove godine, javljaju španski mediji.

Gvardiola je, tvrdi "El Nasional", osumnjičen da je bio dio grupe čiji je cilj bio da "mobiliše ljude koji bi branili jednostrano otcjepljenje ove pokrajine".

Trener Mančester sitija našao se na udaru španskih državnih organa zbog govora, koji je tada održao i kojim je pozvao sve pristalice nezavisnosti da se "mobilišu", javlja "El Nasional".

Gvardiola je jedan od najpoznatijih javnih ličnosti, koja podržava katalonsku nezavisnost, a na izborima 2015. godine bio je na listi koalicije "Glas za da".

On se skoro dva mjeseca na svim utakmicama i pres-konferencijama pojavljuje sa žutom trakom na grudima, kao simbolom otpora i podrške svim katalonskim političkim zatvorenicima.

"Dok god su tamo, imaće moju podršku i sve moje pobjede biće posvećene njima", rekao je Gvardiola početkom decembra.

Bonus video: