Zlatan pod istragom: Da li je pominjanjem vudu magije uvrijedio na rasnoj osnovi?

Priča o vudu magiji i Lukakuu datira iz vremena kada je on igrao u Evertonu i odlučio da ne prihvati ponudu za produžetak ugovora, jer je, navodno, takav savjet dobio od majke, koja ima kontakt sa vračevima iz rodnog Konga

3949 pregleda 4 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Disciplinska komisija FS Italije pokrenula je istragu protiv Zlatana Ibrahimovića i analizira da li je Šveđanin na rasnoj osnovi vrijeđao Romelua Lukakua tokom meča Milan - Inter u Kupu Italije.

Njih dvojica su kažnjeni jednom utakmicom zabrane igranja, ali je kazna automatska, jer je Ibrahimović dobio crveni karton, a Lukaku "akumulirao" dovoljan broj žutih.

Sada se istraga vodi protiv napadača Milana, preslušavaju se snimci, koje su uhvatile kamere, a ukoliko se ispostavi da je koristio rasne uvrede mogao bi da bude kažnjen i sa deset mečeva suspenzije.

Za sada su posebno sporne njegove riječi:

"Idi radi ona tvoja vudu s....., mali magarče".

Ibrahimović je na društvenim mrežama demantovao da je na rasnoj osnovi vrijeđao Belgijanca, porukom:

"U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam".

Priča o vudu magiji i Lukakuu datira iz vremena kada je on igrao u Evertonu i odlučio da ne prihvati ponudu za produžetak ugovora, jer je, navodno, takav savjet dobio od majke, koja ima kontakt sa vračevima iz rodnog Konga.

Lukaku je demantovao tu priču, ali ostao je trag...

Što se tiče poruke - "mali magarče" -"little donkey" - riječ je o frazi koja se često koristi u engleskom fudbalu za igrače koji imaju slabu tehniku.

Bonus video: