Budućnost savladala Ukrajince u prvom test meču u Antaliji

Gol odluke postigao je Draško Božović iz penala u 27. minutu

7665 pregleda 5 komentar(a)
Sa utakmice Budućnost - Olimpik Donjeck, Foto: Olimpik Donetsk
Sa utakmice Budućnost - Olimpik Donjeck, Foto: Olimpik Donetsk
Ažurirano: 30.01.2021. 18:16h

Fudbaleri Budućnosti pobjedom su počeli seriju kontrolnih mečeva u Antaliji.

Podgorički "plavi" su sa 1:0 pobijedili Olimpik iz Donjecka, sedmoplasirani tim ukrajinskog prvenstva.

Gol odluke postigao je Draško Božović iz penala u 27. minutu.

“Bitno je što smo dobili jakog protivnika, ali nama rezultat nije u prvom planu, jer smo došli da se spremimo na pravi način. Juče smo imali dva jaka treninga, ali su momci izuzetno dobro trčali”, rekao je trener Mladen Milinković.

Budućnost je u prvom poluvremenu imala niz prilika, preko Zarubice, Ivanovića, Grbića, odligrala odlično na svim djelovima terena.

Olimpik je u prvih 45 minuta imao samo jednu šansu, da bi u nastavku pokušavao da izjednači, s tim da je Budućnost bila konkretnija.

Marko Vučić je pogodio prečku, Janketić u finišu mogao da asistira, ali je šutirao.

“Dogovor je bio da u prvih 20 - 25 minuta igramo visoko, jer smo uradili dobar skauting rivala i znali smo da Olimpik igra od zadnje linije. Tu su se našli u problemu, dok smo ostali dio prvog dijela igrali iz srednje zone, imali smo par tranzicija, bili smo opasni. Evidentno je da imamo brzinu u napadu i šteta je da to ne iskoristimo. Mijenjali smo na poluvremenu, nakon 60. i 70. minuta, ali ima još dosta utakmica, tako da ćemo da probamo i neke druge igrače. Realno, mogli smo da postignemo još koji gol. Opet smo i u drugom poluvremenu stvarali prilike, uprkos tome što se igrali u teškim uslovima – kiša je padala cijelo vrijeme, a duvao je i vjetar. Ostavili smo pozitivan utisak”, rekao je Milinković.

Naredni meč Budućnost igra u srijedu protiv Dnjepra.

Bonus video: