Zeta u Antaliji, Dostanić poručuje: Da iskoristimo utakmice na pravi način

"Cilj je da iskristališemo ekipu", kaže srpski trener

2934 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Ekspedicija Zete je kasno sinoć otputovala u Antaliju, gdje će u naredne dvije sedmice juriti formu i odigrati pet kontrolnih utakmica u susret nastavku crnogorskog prvenstva koji je zakazan za 19. februar.

Prvi pripremni meč je na programu 4. februara protiv ukrajinske Vorlske, dva dana kasnije protivnik je Čizereda iz Rumunije, a 7. februara i ukrajinski Dnjepar...

"Prije nego sam preuzeo ekipu sam na nekoliko snimaka mogao da vidim o kakvom se kolektivu radi. Nisam poznavao tim i pozitivno sam iznenađen, jer momci odlično rade, slušaju, napreduju iz dana u dan. Odradili smo tri sedmice priprema, odigrali jednu kontrolnu utakmicu i sve ide u dobrom pravcu. Naravno, treba da zadržimo koncentraciju i nastavimo tako da radimo, dug put je pred nama", rekao je trener Ratko Dostanić, koji je nedavno na klupi naslijedio Dejana Roganovića.

Nakon provjera sa Ukrajincima i rumunskim sastavom Zetu čekaju i okršaji sa dvije ruske ekipe - Uralom 10, a onda i Arsenalom iz Tule 13. kada se i završava boravak u Antaliji.

"U Antaliji ćemo nastaviti da radimo na planu fizičke pripreme, ali više će to biti tehničko-taktički rad. Kroz utakmice ćemo pokušati da iskristališemo ekipu, imamo dosta mladih igrača i u tim mečevima steći će veće iskustvo. Na „Trešnjici” smo imali odlične uslove, pomoćni teren sa vještačkom travom je pravih dimenzija i sa te strane nije bilo problema. Nadam se da ćemo u Antaliji imati još bolje, a najvažnije nam je da iskoristimo utakmice na pravi način", istakao je srpski stručnjak.

Pojačanja su u ovom trenutku Petar Orlandić i Andrej Pupović.

"Ovo je ekipa na koju trenutno računam za nastavaka sezone", kazao je Dostanić.

Zeta je u Antaliju otputovala sa 25 fudbalera, a na spisku su: Zoran Aković, Petar Radulović, Milan Grbavčević (golmani), Denis Sopo, Goran Milojko, Janko Simović, Petar Orlandić, Marko Burzanović, Aleksandar Milić, Srđan Krstović, Ivan Vukčević, Amel Tuzović, Balša Goranović, Vasko Kalezić, Andrej Pupović, Lazar Lambulić, Vojislav Šišević, Mijat Lambulić, Matija Lambulić, Ognjen Đinović, Nemanja Đurović, Vaso Peličić, Danijel Bečić, Zvonko Ceklić i Simo Popović.

Bonus video: