TRANSFERI UŽIVO Šarkić pet minuta prije kraja stigao u Mansfild, Murić kod Želja, čekaju se Minamino i King

Zimski prelazni rok završava se danas - u Engleskoj, Španiji i Francuskoj do ponoći će biti aktivno tržište, u Italiji do 19, a u Njemačkoj do 17 časova

51270 pregleda 1 komentar(a)
Foto: www.mansfieldtown.net
Foto: www.mansfieldtown.net
Ažurirano: 02.02.2021. 00:53h
Završeno
00:43h

U Engleskoj je u 23 časa, odnosno ponoć po našem vremenu, spuštena zavjesa na zimski prleazni rok.

Prvi put je nakon 2010. potrošeno manje od 100 miliona funti, jer su uglavnom ugovarane pozajmice kao posljedica kovid-19, a čast da spusti zavjesu pripala je jednom Crnogorcu - Oliveru Šarkiću.

Napadač rođen u Engleskoj je pet minuta prije isteka roka pozajmljen iz trećeligaša Blekpula u Mansfild, koji igra u rangu niže.

Bivši mladi reprezentativac Crne Gore je za "mandarine" ove sezone odigrao 238 minuta na devet utakmica i nije se upisao u listu strijelaca.

Na Ostrvu su još mogući transferi, ali samo oni koji su najavljeni prije isteka roka. Najzvučniji su pozajmica Takumija Minamina u Sautempton iz Liverpula i dolazak Džošue Kinga iz člana Čempionšipa Bornmuta u Everton.

Izmjena: 00:51h
23:21h

Za one koji su se pitali zašto je Liverpul doveo dva štopera - danas i juče je više stručnjaka potvrdilo da je sezona za Žoela Matipa gotova, pa je Jirgen Klop bio prinuđen da reaguje. 

23:12h

Liverpul je potvrdio dolazak Ozana Kabaka iz Šalkea.

"Dejv (Dejvid Vagner) je veoma pozitivno pričao o njemu. Nažalost, Šalke je sada u lošoj situaciji, a mislim da je za njega pravi trenutak da ode, jer je svakom igraču na svijetu potreban stabilan tim. Mi to možemo da mu pružimo", rekao je Jirgen Klop.

Šalke je umjesto mladog Turčina doveo Škodrana Mustafija iz Arsenala, dok je Liverpul, kao što je i najavljeno, na šestomjesečnu pozajmicu u Sautempton poslao Takumija Minamina.

22:32h

Sautempton u posljednji čas pokušava da pozajmi Takumija Minamina od Liverpula.

22:30h

Još jedna pozajmica je raskinuta i dogovorena nova - Benfika je vratila Žan-Klera Todiboa Barseloni, a Katalonci ga odmah proslijedili Nici.

Klub sa Azurne obale imaće mogućnost na ljeto da otkupi 21-godišnjeg štopera za 8,5 miliona eura, uz još sedam miliona na ime bonusa.

22:26h

Ajaks je potvrdio dolazak Usame Idrisija na pozajmicu iz Sevilje. Reprezentativac Maroka, koji je rođen prije 24 godine i odrastao u Holandiji, u oktobru je došao na "Ramon Sančes Pishuan"; ali se nije nametnuo Đulenu Lopetegiju, pa ide na pozajmicu u Amsterdam.

22:21h

Juventus je u oktobru poslao Danijelea Ruganija u Ren da igra, a on je sakupio ukupno 107 minuta u francuskom klubu.

Zato je za pozajmica raskinuta i dogovorena nova sa Kaljarijem, gdje će 26-godišnji štoper igrati do kraja sezone.

22:02h
Izmjena: 22:21h
22:00h

Hese Rodriges se vraća kući - stigao je u Las Palmas, gdje se rodio i igrao od januara do juna 2017. Tada je i posljednji put igrao ozbiljan fudbal...

21:58h

Odion Igalo se ne vraća u Šangaj Šenhuu, koja ga je na godinu pozajmila Mančester junajtedu, već ide u saudijski Al-Šabab. I to ne na pozajmicu, već za stalan transfer.

21:04h

Juventus je gradskom rivalu Torinu pozajmio Rolanda Mandragoru.

Defanzivni vezista je bio u Udinezeu, ali je taj dil raskinut i 23-godišnjak iz Napulja će do ljeta 2022. nositi dres "granate".

20:59h

Ben Dejvis je i definitivno novi igrač Liverpula, a član Čempionšipa Preston mu je našao zamjenu - iz Stouka, koji je tik iznad na tabeli, na pozajmicu do kraja sezone stigao je škotski štoper Lijam Lindzi.

20:58h

Objavili smo da je Totenhem vratio Žedsona Fernandeša Benfiki, da ga je ona odmah proslijedila Galatasaraju na novu pozajmicu, ali je došlo do neočekivanog zapleta.

Mladi Portugalac je bio pozitivan na koronavirus, pa je u Istanbul doletio specijalnim medicinskim avionom.

20:42h

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore Arijanet Murić završio je pozajmicu u Đironi i odmah je proslijeđen je holandskom Viljemu II.

Golman A selekcije Kosova je u katalonskom klubu branio samo na dva meča Segunde i četiri u Kupu kralja, a kod Željka Petrovića bi trebalo da ima veću minutažu.

20:18h

Na ljeto 2019. Crvena zvezda je dovela Radživa van la Paru kao pojačanje za Ligu šampiona i napravila veliku grešku.

Holanđanin je plaćen 1.200.000 eura, a nije pokazao ništa. Koliki su mu dometi, govori današnji transfer - potpisao je za fenjeraša njemačke Cvajte, Vircburger Kikers.

20:17h

Arsenal se oslobađa viška djece - Ejnsli Mejtland-Najls je pozajmljen Vest Bromu, a Džo Vilok Njukaslu.

19:17h

Sada je i zvanično - Galatasaraj je na pozajmicu iz Benfike doveo Žedsona Fernandeša.

Mladi Portugalac se nije naigrao u Totenhemu, koji je platio 4,5 miliona eura da bi odigrao samo 153 minuta kod Žozea Murinja.

Vratio se u Lisabon, ali su ga "orlovi" odmah proslijedili u Istanbul.

18:36h

Liverpul će platiti milion funti za pozajmicu Ozana Kabaka, plus još 500.000 na ime potencijalnih bonusa.

Na ljeto će imati mogućnost da ga otkupi za 18 miliona funti i bonuse, ali ne i obavezu. To je Jirgena Klopa naučio njegov nekadašnji pomoćnik David Vagner, koji je bio trener Kabaku u Šalkeu i upozorio menadžera "redsa" da dobro isproba 20-godišnjeg turskog štopera prije nego što potroši bogatstvo na njega, piše renomirani novinar "Atletika" Džejms Pirs.

17:24h

Ljubitelji fudbala na Ostrvu su se začudili kada se prije nekoliko mjeseci pojavila vijest da Mančester junajted kupuje Moisesa Kaiseda iz ekvadorskog Independijente del Valjea.

Možda je to bila samo "patka" ili korišćenje imena velikana da b8i se skrenula pažnja na mladog fudbalera. Ako jeste, onda se Brajton "upecao", jer je potpisao ugovor do 2025. sa Kaisedom i platio oko pet i po miliona eura.

Ko zna, možda mladi Ekvadorac krene stopama zemljaka Antonija Valensije i stigne na "Old traford"...

17:03h

Dajo Upamekano na ljeto odlazi iz Lajpciga, jer će se aktivirati otkupna klauzula vrijedna 42 miliona eura, a zamjena takođe stiže iz Francuske.

Novi štoper "bikova" biće Mohamed Simakan, koji će na ljeto stići za više od 15 miliona eura, koliko se do sada spominjalo.

Igrač Strazbura je mjesecima bio na radaru Milana, ali je posao propao, jer zbog povrede nije mogao da dođe da odmah pomogne timu Stefana Piolija.

Bonus video: