Atletiko nije samo u Španiji najbolji: "Kolćonerosi" dominiraju u "ligama petice"

Atletiko blista ove sezone i gledajući brojke, "kolćonerosi" su najbolji tim u "ligama petice"

6449 pregleda 3 komentar(a)
Fudbaleri Atletika, Foto: Reuters
Fudbaleri Atletika, Foto: Reuters

Atletiko Madrid juriša ka tituli - tim Dijega Simeonea juče je u gostima savladao Kadis 3:2 i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli.

"Kolćonerosi" na prvom mjestu imaju 50 bodova, deset više od Barselone i Real Madrida, ali uz utakmicu manje od španskih giganata.

"Atletiko Madrid izlazi na teren da pobijedi i ne zanima ih da li će sjutra pričati jesu li to uradili lijepo za oko ili ne", kazao je nakon jučerašnjeg meča trener Kadisa, Alvaro Servera.

Atletiko blista ove sezone i gledajući brojke, "kolćonerosi" su najbolji tim u "ligama petice".

Od svih ekipa, koje su lideri u "ligama petice" Atletiko ima najviše pobjeda i najbolji procenat uspješnosti. Simeoneova četa je odigrala 19 mečeva, a slavila na 16 što je 84,21 odsto. Slijede Bajern Minhen sa 73.6 odsto (14/19), Milan sa 70 odsto (14/20), Mančester siti sa 65 odsto (13/20) i Lil sa 63,64 odsto (14/22).

Odbrana je stub ekipe, o čemu svjedoči podatak da su Stefan Savić i saigrači primili samo deset pogodaka - Mančester siti je primio 13, Lil 15, Milan 23, a Bajern 26 golova.

"Kolćonerosi" su postigli čak 40 golova, što je možda neočekivano za ekipu koju trenira Dijego Simeone - tri gola više postigli su od Mančester sitija i Lila, a manje puta su zatresli mrežu nego Milan (41) i Bajern (57).

Najefikasniji strijelac ekipe je Luis Suarez sa 14 golova. On je najefikasniji i u La Ligi.

Atletiko je posljednju titulu osvojio 2014. godine. Ove sezone su na dobrom putu da taj uspjeh ponove...

Bonus video: