Legenda Vest Hema: Souček je bolje pojačanje od Bruna Fernandeša

Souček je ove sezone odigrao svaki meč u Premijer ligi, a postigao je i sedam golova

4735 pregleda 0 komentar(a)
Souček, Foto: Reuters
Souček, Foto: Reuters

Vest Hem igra sjajno ove sezone u Premijer ligi - "čekićari" imaju 35 bodova, nalaze se na petom mjestu i premašili su sva očekivanja.

A jedan od najboljih igrača londonskog kluba je Tomaš Souček. Čeh je u januaru prošle godine došao na pozajmicu sa pravom otkupa iz praške Slavije, a igrama nakon "lokdauna" ubijedio je čelnike "čekićara" da po završetku sezone otkupe njegov ugovor za 24 miliona eura.

Ispostavilo se da je taj potez bio sjajan - Souček je ove sezone odigrao svaki meč u Premijer ligi, a postigao je i sedam golova, iako to nije u opisu njegovog posla.

Čeh leti terenom, ima ga na svakom kraju i jedno je od najboljih pojačanja u istoriji Vest Hema. A ako pitate Karltona Kola, legendarnog napadača Vest Hema, vezista je bolje pojačanje nego Bruno Fernandeš, koji je takođe prošlog januara stigao u Mančester junajted iz lisabonskog Sportinga.

"Transfer Součeka je najbolji u Premijer ligi ove sezone. Neizmjerno je važan za klub. Ima ga svuda na terenu i ima samopouzdanja, koje prenosi na ekipu. Nisam očekivao da će da postiže golove - ali on odrađuje i taj posao", kazao je Karlton Kol.

Bonus video: