Rumenige: Umalo sam se ugušio kad sam čuo koliko Barsa duguje, Upamekano je na našoj listi

„Da Bajern toliko duguje, ne bismo mogli mirno da spavamo. Ali, mislim da se ništa neće dogoditi. Klub kao što je Barselona neće propasti, iz jednostavnog razloga što ima ogromnu vrijednost za Kataloniju”, istakao je odlazeći čelnik Bavaraca

7558 pregleda 4 komentar(a)
Foto: www.fcbayern.com
Foto: www.fcbayern.com

Riječ odlazećeg predsjednika Bajerna Karl-Hajnca Rumenigea ima posebnu riječ u svijetu fudbala.

Nekada sjajni napadač i potom vrhunski funkcioner se povodom zatvaranja januarskog prelaznog roka pojavio na „Skaj sport njuzu” i otvoreno pričao o svemu što se dešava u redovima Bavaraca, ali i o najaktuelnijoj temi - dugovima Barselone, koji iznose gotovo 1,2 milijarde eura.

Da Bajern toliko duguje, ne bismo mogli mirno da spavamo. Ali, mislim da se ništa neće dogoditi. Klub kao što je Barselona neće propasti, iz jednostavnog razloga što ima ogromnu vrijednost za Kataloniju. Naravno, duboko žalim što je tako zapao u ovakve dugove. Mi se trudimo da budemo uzori, da nam se ne dogodi isto što u Barseloni i Italiji, gdje se ne isplaćuju plate. Tražimo sportski uspjeh, ali i ekonomsku stabilnost. Čitao sam o Barseloninim dugovima dok sam doručkovao i umalo sam se ugušio”, rekao je Rumenige.

Pregovora sa Real Madridom oko eventualnog transfera Davida Alabe nije bilo.

„Florentino (Peres) nas nije kontaktirao za Alabu. I ne mora. Od 2. januara, igrač je slobodan da potpiše ugovor s kim god hoće. Tako diktira Fifino pravilo. tako funkcioniše posao. Ne znam koliko su pregovori sa Real Madridom napredovali. Bez obzira na to što preživljava teške trenutke ili nije uspješan kao prethodnih godina, to je i dalje veliki klub i morate da razumijete igrača”.

Odlazeći predsjednik je rekao da je uprava uradila sve što je bilo u njenoj moći da zadrži Austrijanca.

„Moram da odbranim Hasana Salihamidžića. Počeo je razgovore sa igračevim okruženjem u februaru 2020, prije tačno godinu. Bilo je sasvim dovoljno vremena i moramo da negiramo bajke koje se oko toga pojavljuju. Stavili smo mnogo novca na sto, ali to nije bilo dovoljno da ga ubijedimo. Govorimo o igraču koji je bio naša velika vrijednost 12 godina i na ljeto ćemo se prijateljski rastati”.

Jedna od najvećih želja Bavaraca je Dajo Upamekano, sjajni štoper Lajpciga, koji će na ljeto moći da ode za 42 miliona eura.

„Zbog odlaska Alabe, moramo da popunimo prazninu koju će to ostaviti u timu i ubijeđeni smo da Upamekano ima mogućnosti za to. Imamo dobar odnos sa njegovim predstavnikom Folkerom Štrutom, koji je bio jasan da Bajern nije jedini tim zainteresovan za njegove usluge. Kako nam je rekao, postoje najmanje dva interesenta iz inostranstva, zato moramo da čekamo razvoj situaxcije. Bio je blizu dolaska u Bajern kada je odlazio iz Francuske, ali tada nije bio u potpunosti spreman za izazov i odlučio je da ode u Salcburg. Vjerovatno je tada bio u pravu, jer je danas najinteresantniji igrač na toj poziciji”, poručio je Rumenige.

Bonus video: