Lista slobodnih igrača: Dijego Kosta, Tešeira, Bojan Krkić...

Neki igrači u januaru nisu uspjeli da pronađu angažman, pa su još uvijek slobodni na tržištu...

4170 pregleda 0 komentar(a)
Kosta, Foto: Reuters
Kosta, Foto: Reuters

Nikad skromniji prelazni rok u svim najjačim ligama završen je sinoć

Nije bilo velikih prelazaka, klubovi su trošili manje novca i jasno je da je pandemija koronavirusa oblikovala januarsko fudbalsko tržište.

I u takvim okolnostima bilo je igrača, koji nisu uspjeli da pronađu angažman, pa su još bez ugovora. Jedan od njih je Dijego Kosta, koji je krajem godine iz ličnih razloga raskinuo saradnju sa madridskim Atletikom. Napadač je želio da ostane u Evropi, Kina nije dolazila u obzir, pa je na kraju fudbaler, čiju vrijednost "Transfermarkt" procjenjuje na deset miliona eura još uvijek bez kluba.

I nije jedini.

Na listi igrača, koji su bez angažmana je Aleks Tešeira. Pamte se njegova izdanja u dresu Šahtjora od 2010. do 2016, da bi nakon toga karijeru nastavio u kineskom Điangsu Suningu. Njegovu vrijednost "Transfermarkt" procjenjuje na 12 miliona eura.

Bez angažmana je i Alešandre Pato. Njega su mediji dovodili u vezu sa povratkom u Milan, ali od toga na kraju nije bilo ništa. Posljednji klub u karijeri bio mu je Sao Paulo.

Na listi su Danijel Staridž, koji je završio avanturu u turskom Trabzonu, bivši igrač Al-Nasra, Ahmed Musa, nekadašnji vezista Čelsija Ramireš, te Vilfred Boni, koji je u karijeri igrao, između ostalog, i za Mančester siti.

Pogled na listu otkriva još nekoliko interesantnih imena - tu su Bojan Krkić, Ezekijel Garaj, Samir Nasri, Pablo Pjati...

Kompletnu listu možete vidjeti ovdje.

Bonus video: