Everton gostuje Lidsu i sanja Ligu šampiona

"Igranje u Ligi šampiona za nas bi bilo poput sna. Ali, moramo još da napredujemo kako bismo ostvarili taj cilj", rekao je na današnjoj konferenciji menadžer Evertona Karlo Anćeloti

3129 pregleda 0 komentar(a)
Anćeloti, Foto: Reuters
Anćeloti, Foto: Reuters

Everton sanja Ligu šampiona - tim sa "Gudisona" je osmi na tabeli Premijer lige sa 33 boda, ima šest bodova manje i dvije utakmice manje od četvrtoplasiranog Lestera, pa menadžer Karlo Anćeloti vjeruje da ekipa može do istorijskog rezultata.

Učinak bi bio bolji da su "karamele" u prethodna dva meča na domaćem stadionu ostvarile bolji rezultat. Prethodne srijede Everton je remizirao sa Lesterom (1:1), a potom u subotu izgubio od Njukasla (0:2).

"Igranje u Ligi šampiona za nas bi bilo poput sna. Ali, moramo još da napredujemo kako bismo ostvarili taj cilj. Utakmice protiv Lestera i Njukasla su nam dale odgovor na neka pitanja. I dok je utakmica sa Lesterom bila dobar znak, meč sa Njukaslom je pokazao drugu stranu našeg tima", rekao je Anćeloti na konferenciji uoči sjutrašnjeg gostovanja Lidsu u 22. kolu Premijer lige.

Everton je poslednjeg dana prelaznog roka doveo napadača, Džošuu Kinga iz Bornmuta. I o njemu je Italijan pričao na konferenciji. Bilo je pitanje kako će ga koristititi - da li će u napadu igrati u tandemu sa Kalvert Luinom ili će šansu dobijati sa klupe.

"Mislim da mogu igrati zajedno. Ekipa je sada kompletna. Zadovoljni smo. Pustili smo na pozajmicu neke igrače, kako bi više vremena provodili na terenu, ali na ljeto će se vratiti. Vjerujemo u njih", rekao je Anćeloti.

Medije je zanimalo da li je Anćeloti zabrinut zbog forme novog igrača - King nije postigao gol ove sezone.

"Nisam zbog toga zabrinut. Nismo ga doveli samo zbog postizanja golova, ima mnogo kvaliteta. Jak je igrač, brz je i doveli smo ga kako bismo imali više opcija u napadu. Naravno da su nam golovi potrebni, ali imamo fudbalere, koji mogu da ih postižu", rekao je Italijan.

Duel protiv Lidsa na "Eland roudu" zbog manje povrede propustiće Džordan Pikford.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: