Pljevljaci u finišu kapitulirali pred moskovskim "policajcima"

Rudar 73 minuta parirao Dinamu iz Moskve, a onda za devet minuta primio tri gola. Janko Gogić ublažio poraz nakon sjajne akcije sa Vukom Strikovićem

3797 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Rudar
Foto: FK Rudar

Rudar je u Antaliji 70 minuta parirao moskovskom Dinamu, a onda za devet minuta primio tri gola. Napadač Janko Gogić pobrinuo se u finišu da Pljevljaci ipak ostave dobar utisak protiv slavnog ruskog tima - 3:1 za "policajce".

Trener Vuko Bogavac izveo je postavu u kojoj su se našli Baltić, Kasalica, Harović, Kovačević, M. Golubović, Kašćelan, Drole, A. Golubović, Talović, Kartal i Vukotić

Ta ekipa dobro je pariprala Dinamu, iako su Moskovljani dva puta pogodili prečku i imali još nekoliko dobrih prilika.

U nastavku su šansu dobili i ostali igrači (Matsui, Krstonijević, Zečević, Pejović, Merdović, Dajević, Striković, Ciguljin, Rizvanović i Gogić), a tada se i razigrao i 18-godišnji talentovani napadač "policajaca" Kostja Tjukavin, koji je u periodu od 73. do 82. minuta tri puta pogodio mrežu Rudara.

Posao su mu, doduše, značajno olakšali pljevaljski fudbaleri, jer je Tjukavin prvi gol postigao iz peterca nakon prekida i gužve pred golom, drugi takođe iz neposredne blizine nakon ne baš spretne intervencije golmana Rudara, a treći nakon velike greške defanzivca Predraga Kašćelana, koji je vratio kratku loptu svom čuvaru mreže - pravo na zicer napadaču Dinama.

Najljepši gol na meču djelo je, ipak, pljevaljskih fudbalera - Vuk Striković je u 84. minutu bio asistent, a Janko Gogić realizator akcije u kojoj odbrana šestoplasiranog tima ruske Premijer lige nije imala mnogo šanse.

Povezani članci

25. Januar 2021.

Novi Rudar kreće iz Antalije

Bila je ovo četvrta pripremna utakmica Rudara u Antaliji.

Pljevljaci su pobijedili ruski Orenburg sa 3:2, a poraženi su od ukrajinskog Ljvova 3:0 i rezervista Čukaričkog 2:0.

Bonus video: