Radović zadovoljan pojačanjima, za sada: Moraće da se dokažu u prvenstvu

Jedini imperativ koji će imati momci Miljana Radovića imati na proljeće jeste da zadrže trenutnu poziciju (treću), ili osvoje drugo mjesto i ostvare plasman u novovormirano takmičenje Uefe, Ligu konferencija

4873 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske spremaju se za drugi dio šampionata, u kojem nakon duže vremena neće imati rezultatski imperativ, na kakav su obično navikli minulih sezona.

Nikšićani su, naime, eliminisani iz Kupa, dok je titula neuhvatljiva - Budućnost, naime, ima čak 19 bodova više.

Jedini imperativ koji će imati momci Miljana Radovića jeste da zadrže trenutnu poziciju (treću), ili osvoje drugo mjesto i ostvare plasman u novovormirano takmičenje Uefe, Ligu konferencija.

Ova, djelimična rezultatska rasterećenost može da pomogne 45-godišnjem treneru, koji je krajem jesenje polusezone preuzeo tim, da uigra tim i napravi dobru bazu za narednu sezonu, kao i evropska iskušenja koja bi trebalo da dođu na ljeto.

Fudbaleri Sutjeske pripremaju se u Budvi, a nakon poraza od trećeligaša Adrije (2:1) i remija sa drugoligašem Mornarom (0:0) prije tri dana su protiv prvoligaša Jezera napokon podesili "nišanske sprave" (3:1).

"Puno bolje smo odigrali utakmicu protiv Jezera, baš sam zadovljan igrom u tom meču", kaže Radović.

Sutjeska uklapa i novajlije, i to strance - Slovenac Rene Mihelič ima zavidnu biografiju, igrao je za Maribor, reprezentaciju Slovenije, bio u Portugalu, Bugarskoj, Izraelu, Mađarskoj, Indiji, Indoneziji... dok je Kaike Augusto, iako vezista, bio najbolji strijelac Bokelja u jesenjoj polusezoni.

"Zadovoljan sam kako su se uklopili novajlije, ali će tokom prvenstva morati da se dokažu i potvrde svoje kvalitete", dodao je Radović.

Sutjeska sjutra u 14 sati u Radanovićima igra prijateljsku utakmicu sa OFK Titogradom.

"U srijedu se stajemo sa OFK Titogradom, u srijedu igramo protiv Podgorice. Potom slijede preostale provjere i tempiranje forme za veliki derbi protiv Budućnosti na otvaranju proljećnje polusezone", zaključio je Radović.

Prvenstvo u Telekom 1. CFL nastavlja se 19. februara.

Bonus video: