Najljepše fudbalske emocije - invazija terena navijača Bristola

Scene koje se u fudbalu rijetko gledaju, posebno u Engleskoj, na pravi način su dočarale istorijski uspjeh tima sa "Ešton gejta".
1 komentar(a)
Bristol, Foto: Reuters
Bristol, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2017. 23:02h

Navijači engleskog drugoligaša Bristol sitija upali su na teren po završetku meča, nakon velike pobjede protiv Mančester junajteda i plasmana u polufinale Liga kupa.

Scene koje se u fudbalu rijetko gledaju, posebno u Engleskoj, na pravi način su dočarale istorijski uspjeh tima sa "Ešton gejta".

"Niko ne želi invaziju terena, ali sam siguran da svako cijeni strast naših navijača poslije istorijskog rezultata. Mnogi od njih će nastaviti provod u gradu, rijetki će ići na posao sjutra", kazao je trener Bristola Li Džonson, koji je pred meč potrošio 450 funti kako bi Žozeu Murinju poklonio flašu vrhunskog portugalskog vina.

I sam Murinjo je bio sentimentalan prema Bristol sitiju, uprkos razočaravajućem rezultatu svog tima.

"Sjajan dan za Bristol, sjajan dan za fudbal. Pobijedio je tim iz niže divizije. Njegovi igrači su se borili kao da igraju utakmicu života, što vjerovatno i jeste bio slučaj".

Bristol, koji je šokirao Mančester junajted golom u trećem minutu sudijske nadoknade, u polufinalu Liga kupa sastaće se protiv drugog mančesterskog kluba, ove sezone fenomenalnog Sitija.

"Momci su jednostavno odbili da igraju produžetka. Ponosan sam na njih, pobijediti Mančester junajted je nevjerovatna stvar. Moj otac mi je često ponavljao da je najuspješniji menadžer Bristola u istoriji, vjerujem da sam mu se večeras barem malo približio", kazao je Li Džonson.

Bonus video: