Bristol šokirao Mančester Junajted za polufinale sa Sitijem

Bristol - Mančester junajted 2:1, Čelsi - Bornmut 2:1. Oba meča riješena su u sudijskoj nadoknadi. Obavljen i žrijeb polufinala: Bristol sa Mančester sitijem, Čelsi sa Arsenalom
1 komentar(a)
Bristol, Foto: Reuters
Bristol, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2017. 22:23h

Čelsi i Bristol pridružili su se Mančester sitiju i Arsenalu u polufinalu Liga kupa Engleske, od ove sezone nazvanog "Karabao" kupa.

Očekivala se velika četvorka u završnici, ali je projekcije pokvario drugoligaš, član Čempionšipa - Bristol je eliminisao Mančester junajted, aktuelnog pobjednika ovog takmičenja, golom Korija Smita u posljednjem sekundu sudijske nadoknade - 2:1.

Džoe Brajan doveo je Bristol u vođstvo fenomenalnim golom u 51. minutu, ali je već u 58. poravnao Zlatan Ibrahimović, iz slobodnog udarca, prvim golom ove sezone.

Murinju je očigledno bilo stalo da prođe, u jednom momentu drugog poluvremena na terenu je imao čak četvoricu napadača - Lukakua, Ibrahimovića, Rašforda i Marsijala.

Ušao je i "zaboravljeni" Mhitarijan, gosti su stvarali i promašivali šanse, a onda su doživjeli šok - Smit je pobjegao odbrani gostiju i salvadao Romera za totalnu ludnicu na stadionu "Ešton gejt".

Fudbaleri Bristola i njihov trener Li Džoson, koji je prije utakmice poželio da sa Murinjom popije čašu vina, nagrađeni su za hrabru igru, jer u velikom dijelu meča nisu bili inferiorni protiv favorita.

Ovo je njihova peta uzastopna pobjeda, nakon četiri vezane u Čempionšipu koje su ih dovele do treće pozicije. Svih pet utakmica Bristol je dobio jednim golom razlike, od čega tri pogocima nakon 88. minuta.

"Bili su mnogo srećni, ali su se izborili da budu srećni. Čekao se naš gol, dva puta smo pogodili stativu, imali još šansi, a onda su oni pogodili mrežu. To je fudbal", kazao je Murinjo.

Jednako zanimljivo bilo je i na "Stamford bridžu", gdje je Čelsi od 13. minuta vodio protiv Bornmuta golom Vilijana.

Očekivalo se da će tim Antonija Kontea mirno privensti meč kraju, a onda je nastala drama.

Igrao se 90. minut kada je Gosling, na asistenciju Ibea, donio Bornumutu izjednačenje. Ipak, već u narednom napadu, Azar je sjajno petom ostavio loptu na zicer Morati, koji nije pogriješio - 2:1 za Čelsi.

Odmah po završetku mečeva obavljen je i žrijeb - Bristol će se u polufinalu sastati sa još jednim mančesterskim klubom, Sitijem, dok će se Čelsi i Arsenal sudariti u londonskom derbiju.

Po dvije utakmice igraju se u polufinalu, koje je na programu u januaru.

Bonus video: