Murinjo: Tuhel je trener ekstra klase

Trener Totenhema naglasio je da će kapiten Hari Kejn propustiti derbi, baš kao i Regilon, Dele Ali, Lo Selso...

3089 pregleda 0 komentar(a)
Murinja brinu problemi sa povredama igrača, Foto: Reuters
Murinja brinu problemi sa povredama igrača, Foto: Reuters

Totenhem sjutra gostuje Čelsiju uz ogromne probleme, koje sa sastavom ima trener Žoze Murinjo.

"Hari Kejn će se vratiti naredne sedmice, Dele Ali za tri, četiri dana, Lo Selso će pauzirati još mjesec a ni Regilon neće biti spreman. Vraća se samo Serž Orje", kazao je Murinjo.

I dok Tomas Tuhel najavljuje pobjedu, nakon sjajnih igara "plavaca" pod njegovom palicom. Murinjo je u superlativu pričao o kolegi na klupi Čelsija.

"Čelsi ostaje Čelsi. Jesu promijenili trenera ali to je klub sjajnih igrača s ogromnim potencijalom. Nisu promijenili igrače. Frank Lampard je radio sjajan posao, sada su isto angažovali sjanog trenera. Tačno je da je nivo Premijer lige iznad liga u kojima je Tuhel radio, ali on ima iskustva u radu sa igračima enormne klase. Tako da će se sjajno uklopiti", naglasio je Murinjo.

Tuhel s PSŽ-om nije uspio do trofeja Lige šampiona, pošto se ispriječio sjajni Manuel Nojer na golu Bajerna prošle sezone.

"Osvojiti Ligu šampiona je istorijski podvig. No, mnogi sjajni treneri je nisu sovojili, nisu ni igrači. Eto, jedan do najboljih igrača posljednjih 20 godina kakav je Zlatan Ibrahimović nije osvojio Ligu šampiiona. To se može desiti iako si fantastičan igrač ili trener. Trener ulazi u elitu onda kada se dokaže u najjačim ligama. Premijer liga sada je najveće iskušenje", zaključio je Murinjo.

Bonus video: