Klop: Zaslužena pobjeda Brajtona; Robertson: Nismo kandidati za titulu

Liverpul nakon sinoćnjeg poraza ima sedam bodova manje i utakmicu više od Mančester sitija

4864 pregleda 0 komentar(a)
Klop, Foto: Reuters
Klop, Foto: Reuters

Fudbaleri Liverpula izgubili su sinoć na "Enfildu" od Brajtona 1:0 i prekinuli niz od dvije pobjede u Premijer ligi.

"Redsi" su četvrti na tabeli, imaju 40 bodova, sedam manje, ali i utakmicu više od Mančester sitija, kojeg dočekuju nedjelju.

„Brajton je zasluženo dobio ovu utakmicu. Bio je bolji. Njihovi igrači bili su svježiji nego naši, bolje su igrali, dok smo mi izgubili previše jednostavnih lopti. Momci su djelovali premoreno i mentalno iscrpljeno, a to dovodi do toga da noge ne slušaju i da nema koncentracije. Imali smo tešku nedjelju za nama i nismo bili svježi. Bili smo prvaci prošle sezone i naravno da to želim i ove, ali za to ti trebaju pobjede, treba ti igra na nivou šampiona, a mi to nemamo. To je istina", rekao je nakon meča menadžer Liverpula, Jirgen Klop.

Njemac se osvrnuo na predstojeći duel sa Mančester sitijem.

"Borićemo se za tri boda u nedjelju, ali moraćemo da budemo bolji nego što smo sada bili. Znamo da ovo nije bilo dovoljno. Vidjeli smo to i svjesni smo toga, pa ćemo probati da promijenimo. Tri boda u nedjelju još nisu nikome dodijeljena, probaćemo da ih osvojimo. Trenutna bodovna razlika je rezultat više utakmica, a mi ćemo probati u narednim da je nadoknadimo", proučio je Klop.

Liverpul prvi put poslije 37 godina na tri vezana meča nije postigao gol na "Enfildu". "Redsi" su dva meča izgubili na domaćem terenu - prije Brajtona savladao ih je Barnli.

“Moramo da čestitamo Brajtonu. Stvarali su šanse, pritisli nas, uradili su sve što smo mi htjeli. A mi suštinski nismo uradili ništa vrijedno pomena. Dugo smo bili neporaženi, sad smo izgubili dvije. Ali to se obično i desi kad se ne pojaviš na terenu“, rekao je nakon meča fudbaler engleskog šampiona Endi Robertson.

I on je govorio o predstojećem meču sa Sitijem.

“Kako stvari trenutno stoje mi i nismo u šampionskoj trci. Imamo sedam bodova manje od njih i utakmicu više. Ali, mi smo i dalje dobar tim. Nismo postali loši preko noći“, kazao je Robertson.

Bonus video: