Arteta se nada da će crveni karton Davidu Luizu biti poništen

Kako je prenio Skaj, čini se da je kontakt bio minimalan, a odluku sudije Krega Posona podržao je VAR.

2398 pregleda 0 komentar(a)
Arteta, Foto: Reuters
Arteta, Foto: Reuters

Menadžer Arsenala Mikel Arteta rekao je da se nada da će biti poništena odluka o crvenom kartonu koji je njegov fudbaler David Luiz dobio tokom utakmice protiv Vulverhemptona, nakon što je klub uložio žalbu.

Luiz je isključen tokom utakmice protiv Vulverhemptona (1:2) u utorak, pošto je procijenjeno da je bio posljednji igrač odbrane kada je napravio prekršaj na napadaču Vilijanu Žozeu, u nadoknadi prvog poluvremena. Kako je prenio Skaj, čini se da je kontakt bio minimalan, a odluku sudije Krega Posona podržao je VAR.

"Pregledali smo sve snimke i fotografije i mislimo da bi odluka o crvenom kartonu trebalo da bude poništena. Zbog toga smo se žalili. Znamo pravila, ali za mene se tu više radi o odluci i onome šta se dešava u tom trenutku. Bila je slična situacija, iako je David bio iza igrača, protiv Mančester junajteda. Bio je na strani igrača koji potpuno mijenja ugao. Mislim da će oni to pogledati", rekao je Arteta. Luiz je tri puta isključen otkako igra za Arsenal. "Možemo dugo da debatujemo. Mislim da nije fer okriviti Davida", dodao je trener londonske ekipe. Osim Luiza, tokom utakmice protiv Vulverhemptona isključen je i golman Bernd Leno, koji neće igrati u predstojećem meču sa Aston Vilom.

Arteta je rekao da su crveni kartoni koštali ekipu bodova. "U dva navrata sam bio zabrinut zbog discipline, u slučaju Nikolasa Pepea (protiv Lidsa) i Granita Džake (protiv Barnlija). Trebali bismo to da izbjegnemo. Razgovarali smo o tome. Takođe i o drugim stvarima, među kojima su i trenuci u kojima u sekundi morate da donesete odluku. I sudija mora da donese odluku i to ne možemo da kontrolišemo", rekao je on.

"Šta je jasno? Kada imamo pet crvenih kartona, gubimo mnogo bodova, imali bismo nešto od tih bodova i bili bismo u drugačijoj poziciji na tabeli. To je sigurno. Nema ekipe iz vrha tabele koja ima pet crvenih kartona", dodao je trener londonske ekipe.

Posle 22 kola u Premijer ligi, Arsenal je 10. na tabeli sa 31 bodom, 16 bodova manje i utakmicom više od vodećeg Mančester sitija.

Bonus video: