Vukčević zvanično na "DG areni": Sa Podgoricom u Evropu

Petar Vukčević, doskorašnji kapiten omladinske reprezentacije Crne Gore, drugi put će sarađivati sa trenerom Miloradom Pekovićem.

8450 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FK Podgorica
Foto: FK Podgorica

Podgorica je danas zvanično predstavila Petra Vukčevića, najveće pojačanje u januarskom prelaznom roku.

Predstavio ga je sportski direktor Vojo Pejović.

Doskorašnji omladinski reprezentativac i fudbaler Budućnosti, koji je napustio redove šampiona jer želi minutažu na svojoj prirodnoj poziciji - u veznom redu, očekuje dobar period na "DG areni".

"Presrećan sam što sam došao u klub kakav je Podgorica", kaže Vukčević, koji dobro poznaje i trenera Milorada Pekovića, sa kojim je sarađivao u omladinskoj reprezentaciji Crne Gore.

"Sarađivali smo godinu i po, bio sam i kapiten te selekcije i znam sve njegove zahtjeve. Poznajem i dosta igrača Podgorice, mogu da kažem da je ovo prava grupa. Vjerujemo da možemo da napravimo nešto veliko", dodao je Vukčević.

Podgorica je jesenju polusezonu završila na 4. mjestu, sa tri boda manje od trećeplasirane Sutjeske, četiri manje od drugoplasiranog Dečića.

"Vjerujem da možemo da se plasiramo na evropsku scenu. Bilo bi to fantastično za tako mlad klub kao što je Podgorica".

Vukčević je pod Goricom proveo lijep period.

"Tri godine sam nosio plavo-bijeli dres i desilo mi se puno lijepih stvari. Debitovao sam, ne samo u Prvoj ligi, već i na internacionalnoj sceni, puno sam naučio od starijih i iskusnijih igrača".

Bonus video: