Maradonina porodica u nečemu složna: Leopoldo Luke je krivac za smrt

I dok Dijegova djeca, bivše žene, posljednja parterka i njegovi rođaci polažu pravo i najavljuju borbu za nasljedstvo, u jednom su saglasni - Luke je kriv

5523 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nešto više od dva mjeseca nakon smrti Dijega Maradone, argentinsko tužilaštvo istražuje da li su napravljene greške u njegovom liječenju, odnosno da li je nesavjesno liječenje uticalo da kultni fudbaler premine od srčanog udara.

U dosadašnjim istupima u javnosti spominje se samo jedno ime - Leopoldo Luke, Maradonin lični ljekar.

I dok Dijegova djeca, bivše žene, posljednja parterka i njegovi rođaci polažu pravo i najavljuju borbu za nasljedstvo, u jednom su saglasni - Luke je kriv.

Od prvog dana, kćerke Dalma i Đanina tvrde da je Luke svojim potpisom garantovao da će njihov otac imati svu potrebnu njegu, uz zahtjev da bude otpušten iz bolnice, nakon operacije hematoma na mozgu, 20-ak dana prije smrti.

Argentinski mediji su prenijeli i da je istraga pokazala da je Luke više puta falsifikovao Maradonin potpis, te da je na taj način dobijao medicinsku dokumentaciju, koja može da se izda isključivo na zahtjev pacijenta.

Tretman Maradone upitan je i po Alfredu Kaeu, koji je više od 20 godina vodio računa o Dijegovom zdravlju.

"Nemam dilemu da su medicinske akcije bile veoma loše. Ti ljudi su na mene ostavili utisak kao da nisu ljekari", rekao je Kae.

Maradonine kćerke smatraju i da je advokat njegovog oca Matijas Morla odgovoran što je Luke uopšte došao u njegov život.

"Ni ja ni moja sestra nećemo da imamo nikakve veze sa tim čovjekom", navela je Dalma Maradona, alaudirajući na Morlu.

Morlu i Lukea posredno optužuju i neki Dijegovi prijatelji.

Oskar Ruđeri, njegov saigrač iz reprezentacije, smatra da su oni onemogućavali Maradonu da komunicira sa prijateljima.

"Kada bih razmjenjivao poruke sa njim, mogao sam lako da zaključim da nije on, da neko drugi piše. Kada bih ga nazvao, javio bi se neko i rekao da nije tu, ne može da se javi...Znam ga dobro, znam da je neko drugi upravljao njegovim životom. Čak i kada smo pričali, ne bi pričao onako kako to radi kada smo sami", kazao je Ruđeri.

Bonus video: