Ramos: Trijumf u El klasiku važniji nego ikad

Madridski klub dočekuje Katalonce na svom stadionu u subotu, a gosti na Santijago Bernabeu dolaze sa 11 poena viška u odnosu na vječitog rivala
2 komentar(a)
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Serhio Ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2017. 08:31h

Kapiten Real Madrida Serhio Ramos podvukao je važnost predstojećeg El klasika, insistirajući da aktuelni šampion "ima obavezu da pobijedi više nego ikad" u trenutku kad Barselona sigurno drži mjesto na vrhu tabele.

Madridski klub dočekuje Katalonce na svom stadionu u subotu, a gosti na Santijago Bernabeu dolaze sa 11 poena viška u odnosu na vječitog rivala.

Kapiten Madriđana kaže da je svjestan koliko rezultat u ovakvom meču može da znači.

"Biće to sjajna utakmica, ne postoje riječi kojima možete opisati El klasiko," kazao je Ramos.

"To je utakmica za sebe, najvažnija na svijetu. Imamo obavezu da pobijedimo više nego ikad zbog situacije u kojoj se nalazimo, kako bismo ostali konkurentni u borbi za titulu," napominje on.

Kraljevski klub nalazi se u pristojnoj formi, nakon što je uzeo pehar na Svjetskom klupskom prvenstvu, zahvaljujući golu Kristijana ronalda u finalu protiv brazilskog Gremija.

Ramos se nada da će ih taj momentum nositi do trijumfaovog vikenda.

"Dočekujemo meč u dobrom raspoloženju, kada vas proglase prvakom svijeta, to naravno utiče povoljno na psihološko stanje u svlačionici," dodaje on.

"Jedva čekamo da istrčimo na teren i naporno smo radili ove sedmice, pa se nadamo da će nam tri boda omogućiti da se približimo vrhu," ističe Ramos.

Bonus video: