Mejson Maunt - navijači kažu novi Azar

"Mejson je momak za kojeg u fudbalu ne postoje limiti", kaže menadžer "plavaca" Tomas Tuhel

4492 pregleda 1 komentar(a)
Mejson Maunt, Foto: Reuters
Mejson Maunt, Foto: Reuters

Igrao je kod Franka Lamparda, sve više mu vjeruje i selektor Engleske Garet Sautgejt, pravi razliku i u sistemu Tomasa Tuhela - Mejson Maunt nastavlja da napreduje i potvrđuje zašto je po mnogima jedan od najboljih fudbalskih proizvoda na Ostrvu.

Maunt je na Tuhelovom debiju igrao samo devet minuta protiv Vulverhemptona, a onda je u naredna tri meča (sva tri je Čelsi pobijedio) bio starter.

U posljednjoj, protiv Šefild junajteda, upisao se u strijelce...

"Mejson je momak za kojeg u fudbalu ne postoje limiti. Svjestan je koliko je dobar, ali i zna da niko ništa ne može da mu pokloni. NIti ja mogu da mu garantujem mjesto. Pravi je takmičar", rekao je Tuhel.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Miler (Frajburg) - imala je Borusija iz Dortmunda dovoljno šansi da izbjegne poraz u Frajburgu. Na krilima Milera domaćin je izdržao, pa su „milioneri” izgubili osmi put u ligi ove sezone.

ODBRANA

Aleks Sandro (Juventus) - vratio se u tim, Juve je postao mnogo opasniji po lijevoj strani napada, a i odbrana je mnogo sigurnija nego kada je poziciju beka pokrivao Đanluka Frabota.

Varan (Real Madrid) - dva prekida protiv Ueske su donijela preokret i pobjedu Realu. Francuz je s dva gola pokazao koliko je snalažljiv u kaznenom prostoru rivala.

SREDINA

Maunt (Čelsi) - u posljednje dvije godine u Čelsiju se promijenilo mnogo toga, ali Maunt je konstanta. Sada je nastavio da napreduje i sa Tuhelom.

Trinkao (Barselona) - protiv Betisa je postigao prvi pogodak u dresu Barse. Uradio je to na maestralan način i donio trijumf od 3:2.

Gindogan (Mančester siti) - kada je u 37. minutu protiv Liverpula promašio penal izgledalo je da će biti tragičar.

Ilkaj Gindogan
Ilkaj Gindoganfoto: Reuters

Ali, Gindogan je nevjerovatan karakter, kroz karijeru se borio s teškim povredama, a na kiks na „Enfildu” je odgovorio s dva gola u drugom poluvremenu.

Džalhanoglu (Milan) - zaigrao je nakon četiri meča pauze i odmah uticao na igru „rosonera”. Ovog puta s dvije asistencije.

NAPAD

Mesi (Barselona) - 136 sekundi mu je trebalo da zatrese mrežu Betisa. Samo je Hulio Salinas dao više golova u La Ligi od Argentinca kada je ušao s klupe - 28 u odnosu na 27.

Ronaldo (Juventus) - srušio je Romu, nevjerovatnom lakoćom je pogodio za 1:0 i stigao do brojke od 16 golova u Seriji A u sezoni.

Kristijano Ronaldo
Kristijano Ronaldofoto: Reuters

Foden (Mančester siti) - engleska fudbalska javnost je impresionirana partijom 20-godišnjeg asa protiv Liverpula.

Oduševljen je Pep Gvardiola, čestitao mu je i Jirgen Klop...

Dejvid (Lil) - Kanađanin rođen u Bruklinu je jedan od boljih igrača „mastifa”, lidera francuske Lige 1.

S dva gola je donio tri boda Lilu na gostovanju Nantu.

Bonus video: