Remi za kraj - Budućnost odigrala posljednju utakmicu u Antaliji

Draško Božović i Igor Ivanović strijelci u remiju (2:2) protiv prvaka Kazahstana Kairata, u generalnoj probi crnogorskog šampiona za nastavak Telekom 1. CFL

5162 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Pobjeda, dva remija i dva poraza - bilans je fudbalera Budućnosti na pripremama u Antaliji zime 2021.

Nakon pobjede nad ukrajinskim Olimpikom iz Donjecka (1:0), remija sa Dnjeprom (2:2) i poraza od Rotora (2:1) i Krila Sovjetova (2:0), izabranici Mladena Milinkovića igrali su danas 2:2 sa šampionom Kazahstana Kairatom.

Podgoričani su dobro počeli, poveli su golom Draška Božovića na asistenciju Igora Ivanovića u 10. minutu.

Kazahstanci, čiji dres noci crnogorski reprezentativac Nebojša Kosović, zaigrali su bolje u drugom poluvremenu i stigli su do izjednačenja u 50. minutu golom Šušenačeva.

Do novog vođstva, izabranici Mladena Milinkovića stigli su u 77. minutu, a opet su Ivanović i Božović bili glavni protagonisti.

Budućnost je, naime, dobila penal, odgovornost je preuzeo Božović koji je pokušao "panjenkom" da izjednači, ali je njegovu namjeru osujetio golman Kairata. Lopta se, međutim, odbila do linije peterca, a Ivanović je bio najbrži i poslao je u mrežu.

To je drugi gol Ivanovića na pripremama, jer je pogodio i u remiju sa Dnjeprom.

Konačan rezultat 2:2 postavio je igrač Kairata Abdula u 85. minutu.

Budućnost je igrala u sastavu: Dragojević, Ražnatović (72. Đuričković), Babić, Ćuković, Vučić, Mirković, Raičković (45. Terzić), Božović, Ivanović, Grbić (70. Zarubica), Mrvaljević (45. Perišić).

Podgoričani se sjutra vraćaju kući i do polečetka drugog dijela prvenstva i duela sa Sutjeskom (18. februar) više neće imati kontrolne duele.

Bonus video: