Francuski drugoligaš pogođen britanskim sojem koronavirusa

Klub sa sjevera Francuske Šambli Oaz objavio je da je devet igrača, tri člana osoblja i jedan član uprave pozitivno na britansku varijantu virusa Covid-19.

1742 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Šambli Oaza, Foto: France 3
Fudbaleri Šambli Oaza, Foto: France 3

Francuski fudbalski drugoligaš Šambli Oaz pogođen je britanskim sojem koronavirusa, objavio je klub na svojim stranicama.

Klub sa sjevera Francuske objavio je da je devet igrača, tri člana osoblja i jedan član uprave pozitivno na britansku varijantu virusa Covid-19.

"Britanski soj koronavirusa i dalje snažno pogađa naš klub. Podsjećamo, i vidimo to, ova varijanta je vrlo zarazna. Naš je klub prduzeo sve potrebne mjere, a nova testiranja biće sprovedena prije naredne utakmice koja je zakazana za subotu protiv Klermona", objavljeno je na sajtu Šambli Oaza.

Ranije ove sedmice, škola u jednom pariskom predgrađu privremeno je zatvorena nakon otkrića slučajeva južnoafričke varijante virusa Covid-19.

Među mutacijama koronavirusa koje najviše zabrinjavaju naučnike i stručnjake za javno zdravstvo su takozvani britanski, južnoafrički i brazilski soj.

Smatra se da su ove varijante zabrinjavajuće zbog mutacija koje su dovele do povećane prenosivosti i pogoršanja epidemiološke situacije na područjima na kojima su otkrivene.

Šambli se trenutno nalazi na 18. mjestu Lige 2, koje vodi u niži rang takmičenja.

Bonus video: