Milinković nije u potpunosti zadovoljan: Nadam se da ćemo ispraviti greške

Podgoričani u generalnoj probi za nastavak prvenstva remizirali sa Kairatom (2:2), 18. februara derbi sa Sutjeskom. Mladi napadač Marko Mrvaljević najvjerovatnije u prvoj postavi

6034 pregleda 0 komentar(a)
Milinković daje savjete igračima na današnjem meču protiv Kairata, Foto: FK Budućnost
Milinković daje savjete igračima na današnjem meču protiv Kairata, Foto: FK Budućnost

Budućnost je remijem sa prvakom kazahstana Kairatom (2:2) završila pripreme u Antaliji, a trener Mladen Milinković nije u potpunosti zadovoljan posljednom ovogodišnjom provjerom u Turskoj, posljednjom inače pred nastavak šampionata.

“Ako gledamo rezultatski i sa kim smo igrali, trebali bismo da budemo zadovoljni, ali ja nisam u potpunosti. Tokom prvih pola sata smo poveli, imali smo tri sto posto šanse i to je sigurno period igre koji može da dobije visoku ocjenu", poručio je Milinković.

Podgoričani su poveli u 10. minutu golom Draška Božovića, kome je asistirao Igor Ivanović, a u prvih pola sata imali su još velikih šansi.

Petar Grbić je u tom dijelu igra dva puta pobjegao odbrani Kairata, ali nije imao sreće da pogodi mrežu, dok je dobru šansu imao i Ivanović.

Umjesto da vode sa više od gola razlike, Budućnost je na startu nastavka mogla da gubi.

Kazahstanci su, naime, izjednačili preko Šušenačeva u 50, a onda u periodu od 55. do 59. minuta propustili tri dobre šanse da daju drugi gol.

”Poslije promašenih šansu smo ušli u nervozu, nismo igrali kako treba, pa je protivnik uspio da izjednači Moramo to da popravimo do kraja priprema. Znam da su igrači umorni, da su dvije nedjelje daleko od kuće, ali mogli smo da prođemo i rezultatski bolje, dok ćemo na nekim segmentima, prije svega u tranziciji, morati da poradimo”, dodao je Milinković.

Uslijedio je novi period bolje igre Budućnosti, pokušaji Vučića, Ražnatovića i mladog Perišića, te gol i novo vođstvo nakon penala koji je izborio Zarubica (Božović nije bio uspješan sa bijele tačke, ali je Ivanović naletio na odbitak).

Pet minuta prije kraja, Kairat je izjednačio na 2:2.

Bila je ovo posljednja provjera Budućnosti pred nastavak prvenstva - 18. februara kada je na programu derbi sa Sutjeskom.

"Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da ispravimo greške", poručio je Milinković za kraj.

Postava koja je počela meč Dragojević - Ražnatović, Babić, Ćuković, Vučić - Mirković, Raičković - Božović, Ivanović - Grbić, Mrvaljević trebalo bi da bude varijanta koja će i početi meč sa Sutjeskom, s izuzetkom pozicije desnog beka, gdje je lakše prehlađenog Babića mijenjao Ražnatović.

Mladi napadač Marko Mrvaljević, koji se vratio sa pozajmice iz OFK Titograda, očigledno se izborio za mjesto u prvoj postavi, a olakšavajuća okolnost su i njegove godine, jer ispunjava uslov "bonus" fudbalera (dvojica mlađih od 21 godinu moraju da se nađu u timu).

Bonus video: