Bernardo Silva - Monakova i Sitijeva talija

U 2017. godini Silva je slavio u 33 meča, a tri puta je odigrao neriješeno
0 komentar(a)
Bernardo Silva, Foto: Reuters
Bernardo Silva, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2017. 17:19h

Bernardo Silva je bio jedan od lidera prošle sezone u Monaku, ove je alternativa u Mančester sitiju, a o njemu se priča kao o svojevrsnoj taliji za ekipe čiji dres nosi.

Portugalski vezista, naime, u 2017. godini nije izgubio nijednu ligašku utakmicu, a odigrao ih je ukupno 36 - u francuskoj Ligi 1 i Premijer ligi ima skor od 33 pobjede i tri remija.

"Kneževi" su sa Silvom prošle sezone osvojili titulu, a sada je na dobrom putu da to uradi i Siti, koji poslije 18 kola ima 11 bodova više od drugoplasiranog Mančester junajteda.

Istina, Silva nije mnogo uticao na gotovo perfektne rezultate tima Pepa Gvardiole, jer je bio na terenu svega 456 minuta i samo je u dva navrata (protiv Svonsija i Barnlija) odigrao cijeli meč.

Sa ili bez 23-godišnjeg Portugalca, Siti će do kraja godine odigrati još tri utakmice u šampionatu - sa Bornmutom, Njukaslom i Kristal Palasom.

Ljetošnje Sitijevo pojačanje od 50 miliona je u svim takmičenjima odigralo ukupno 24 meča - Silva je dao jedan gol, a ima i pet asistencija.

Bonus video: