Pet golova u mreži Totenhema - Murinja "stigla" šala na račun Arsenala

"Kada je na treningu rezulta 5:4, kada momci igraju tri na tri, pošaljem ih u svlačionicu", istakao je Portugalac davne 2004.

5263 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pet golova u mreži Totenhema - Žozeu Murinju se to u trenerskoj karijeri nije dogodilo još od januara 2015. kada je bio na klupi Čelsija.

Tada su "plavci" poraženi 5:3 u Premijer ligi upravo od Sparsa, na čijoj je klupi sjedio Maurisio Poketino.

Everton je sinoć slavio 5:4 za plasman u četvrtfinale FA kupa, a engleski mediji - očigledno oni koji nisu baš naklonjeni Portugalcu - izvukli izjavu staru više od 16 godina.

Tada je Murinjo vodeći Čelsi pobjeđivao na sve načine, ali prije svega granitnom odbranom, pa je na pitanje o Arsenalu kao konkurentu odgovorio:

"Rezultat 5:4 je rezultat za hokej, ne za fudbal. Kada je na treningu rezulta 5:4, kada momci igraju tri na tri, pošaljem ih u svlačionicu, jer nisu odradili dobro odbrambene zadatke. Kada se to dogodi 11 na 11, to znači da je odbrana bila sramotna", rekao je Murinjo 2004. godine nakon što su "tobdžije" savladale Totenhem 5:4.

Samo sedam minuta i 26 sekundi je sinoć trebalo Evertonu da tri puta zatrese mrežu Sparsa i od 0:1 dođe do 3:1.

"Imali smo kontrolu i vodili 1:0. A onda - bum, bum, bum, greška, greška, greška, gol, gol, gol", opisao je u svom stilu Murinjo situacije kod pogodaka "karamela".

Ovo je prvi put u Murinjovoj trenerskoj karijeri da je bio akter meča u kojem je njegov tim i dao i primio makar četiri gola.

"Bilo je to poput igre mačke i miša. Miš - naše odbrambene reakcije i velike greške, a mačka - naši pokušaji da sve to u defanzivi nadomjestimo u napadu, što nije bilo dovoljno", istakao je Murinjo.

Bonus video: