Šok za PSŽ: Nejmar ne igra protiv Barselone

Brazilac povrijedio mišić sinoć protiv Kaena u Kupu Francuske, pregledi su otkrili 2. stepen oštećenja aduktora. Dojagnoza - 15 dana strogog mirovanja

3357 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sinoć se o tome šaputalo, danas se priča uglas - prva zvijezda Pari Sen Žermena, Brazilac Nejmar, neće igrati u utorak protiv Barselone na "Nou Kampu", u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Trebalo je to da bude prvi meč Nejmara protiv kluba za koji je igrao od 2013. do 2017. godine, u čijem je dresu osvojio Ligu šampiona 2015, a sa kojim je na kraju završio na sudu...

Nejmar je povrijedio mišić sinoć protiv Kaena u Kupu Francuske, kada je napustio igru u 60. minutu.

"Nisam optimista, ali mi treba još informacija da bih dao sud o težini povrede. Moram da razgovaram sa medicinskim timom", kazao je sinoć trener Parižana Maurisio Poketino.

S pravom nije bio optimista - detaljni pregledi su otkrili oštećenje mišića aduktora drugog stepena.

Dvije sedmice strogog mirovanja, a "L'Ekip" piše da Nejmar nije čak siguran ni za revanš na "Parku Prinčeva", koji se igra 10. marta.

"Nejmar je nešto iza 14 sati napustio američku bolnicu u 'Nuil-sur-Sen', izgledajući mračno i tužno. Posljednja nada je otišla. U srijedu veče trend je već bio vrlo pesimističan, ali je klub želio da zadrži nadu dok se ne obave detaljni pregledi, nadajući se da će povreda biti manje ozbiljna", objavio je "L'Ekip".

Veliki obračun velikih prijatelja, Mesija i Nejmara, tako će izostati 15. februara, možda čak i 10. marta.

Pari Sen Žermen je favorit da se plasira u osminu finala, ali Barsine šanse sada rastu...

Bonus video: