Osveta "revolveraša": Kako je Luis Suares opravdao nadimak

Urugvajski napadač briljira u Atletiku i sa 34 godine je najbolji debitant u nekom timu u istoriji španske La Lige

11165 pregleda 2 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Barselona je u rekonstrukciju ekipe krenula nevjerovatnim, za mnoge nesvakidašnjim potezom - otkazom Luisu Suaresu. Urugvajac je potom pojačao Atletiko i iz utakmice u utakmicu počeo da dokazuje da je napadač koji pravi razliku. Zato niko u Španiji i ne sumnja da će “kolćonerosi” nakon sedam godina prekinuti dominaciju Real Madrida i Barselone u La Ligi.

Popularni “revolveraš”, na španskom El Pistolero - ruši rekorde, pa je sa 34 godine najbolji debitant u jednom klubu u istoriji španskog elitnog takmičenja.

Koliki je to podvig najbolje oslikava podatak da je srušio rekord Kristijana Ronalda iz njegove prve sezone u dresu Real Madrida. Portugalac je u prvih 17 utakmica za “kraljevski klub” postigao 15 golova, Suares je na dosadšanjih 17 mečava 16 puta pogodio.

Luis Suares
foto: Sofascore

Osim toga, o efikasnosti Urugvajca govori podatak da je se 16 puta upisao iz svega 21 šuta, pa vodi na listi strijelaca La Lige sa čak tri gola više od prve zvijezde šampionata i bivšeg saigrača u Barsi - Lionela Mesija, te Marokanca iz Sevilje Jusefa En-Nesirija. Argentinac je, uz to, odigrao 19, a Marokanac 21 meč.

"Imao sam još godinu ugovora sa Barsom. Kada mi je trener Ronald Kuman saopštio da ne računa na mene, bio sam u nevjerici. Mogao sam jednostavno da odmaram i primam enormnu platu, ali to mi nije dozvoljavao ponos. Znao sam koliko mogu i vrijedim. Nisam nijednog trenutka posumnjao u to, samo sam morao da budem pažljiv kako da to saopštim porodici", objasnio je Suares.

Luis Suares
foto: Sofascore

Barsa je morala da se odrekne Suaresa i zbog ogromne plate, pa je Atletiko bio najspretniji i iskoristio je poklon tako što je rivalu platio svega nekoliko minuta kompenzacije.

"Dok nisam otišao iz Barse, nisam pregovarao ni sa kim. Onda je Atletiko bio najkonkretniji, a trener Dijego Simeone me je lako ubijedio. On samo razmišlja o pobjedama i nisam imao dilemu da ću se dobro uklopiti, iako je Atletiko poznat kao klub koji je igrao defanzivnije. Jednostavno, svuda sam igrao jednako dobro - u Liverpulu, reprezentaciji, Barseloni... Znao sam da samo treba da slušam šta trener želi u igri i da se prilagodim. Navikao sam već. I odmah sam se prilagodio, moja porodica takođe i sada samo želim da popunim vitrine kluba jedinim peharom koji nedostaje - pobjedom u Ligi šampiona. Želim da ispišem istoriju kluba", zaključio je Suares.

Luis Suares
foto: Sofascore

Atletiko je lider sa 51 bodom. Ima pet više i dva meča manje od Reala, a plus osam uz utakmicu minusa u odnosu na Barsu. Prekid serije od osam pobjeda protiv Selte (2:2) i nije iznenađenje ako se zna da su čak šestorica prvotimaca trenutno van tima zbog pandemije koronavirusa. Već danas u gostima protiv Granade Stefan Savić i društvo imaju šansu da se vrate pobjedama, a Suares da poveća golgeterski skor... A uskoro se nastavlja Liga šampiona - “kolćonerosi” su u osmini finala na ispitu protiv Čelsija. Pistolero je njihov veliki adut...

Bonus video: