Vasilije Terzić, evropski junak Budućnosti: Pomjeramo granice

Vezista "plavih" jedva čeka nastavak prvenstva. U petak derbi protiv Sutjeske

4246 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Fudbaleri Budućnosti su završili pripreme u Antaliji i čekaju nastavak prvenstva, u kojem će, izvjesno je, odbraniti šampionski tron - rival u prvom kolu nastavka je Sutjeska.

Najveći crnogorski trebalo bi da se igra u petak 18. februara.

Podgoričani imaju 18 bodova više od drugoplasiranog Dečića, 19 od Nikšićana, i ne postavlja se pitanje prvog mjesta.

Uprkos tome, "plavi" će pokušati da pomjere neke druge granice...

"Sutjeska je odličan protivnik, ali daćemo sve od sebe da nastavimo u ritmu u kojem smo završili prvi dio sezone. Postavili smo neke rekorde tokom jeseni, izjednačili smo se sa generacijom iz sezone 2011/12. po broju vezanih pobjeda (10) i želimo da i to pomjerimo", kazao je vezista Budućnosti Vasilije Terzić za klupski sajt.

Doskorašnji mladi crnogorski reprezentativac je bio junak evropskog ljeta Budućnosti, srušio je Astanu u Kazahstanu, umalo je nedostajalo da i njegova asistencije Moraitisu protiv Sarajeva bude ključna...

Ipak, fudbal je stalno dokazivanje, pa se Terzić ponovo bori za minutažu. U Antaliji je na svakom meču odigrao po 45 minuta, protiv Krila Sovjetov nosio i kapitensku traku.

"Imao sam dobru minutažu, ali težim ka tome da uvijek može bolje. Naročito što se tiče moje igre. Kapitenska traka Budućnosti je čast i obaveza, nebitno da li je prvenstveni, Kup ili prijateljski meč. Puno mi znači i daje mi motiv da nastavim da radim još jače u nastavku".

Velika prednost na tabeli sigurno će omogućiti treneru Mladenu Milinkoviću da u nastavku sezone isproba razne varijante, a Podgoričani žele i trofej Kupa, te prvu duplu krunu u istoriji.

"Svi znamo koji je naš cilj u drugom dijelu - to je prije svega titula. Pokušaćemo što prije da riješimo prvenstvo kako bi se neki glavni igrači odmorili, a neki mlađi dobili veću minutažu. Aktuelna generacija kojoj pripadam ima sjajnu hemiju i kvalitet da osvoji premijernu duplu krunu, uradićemo sve da objedinimo pehare prvenstva i Kupa koji se čekaju tako dugo", zaključio je Terzić.

Bonus video: