Sjaj Ilkaja Gindogana - Gvardiola ubjedljiv protiv Murinja

Rodrigo iz penala i dva puta Gindogan - Siti dao tri gola Totenhemu u derbiju 24. kola Premijer lige (3:0)

5768 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ilkaj Gindogan je postigao deveti i deseti gol u posljednjih 12 mečeva, ukupno 11 ove sezone, a Pep Gvardiola nije imao milosti prema starom rivalu Žozeu Murinju u derbiju 24. kola Premijer lige: Mančester siti - Totenhem 3:0.

Njemački vezista igra kao preporođen, u posljednjih 12 mečeva je postigao isti broj golova (10) kao u prethodne 82 utakmice u dresu Sitija.

Prošle sedmice je dao dva gola Liverpulu, večeras je dao dva gola Totenhemu, a Mančester siti ne njegovim krilima leti ka novoj tituli.

Ilkaj Gindogan
foto: Sofascore

"Građani" na vrhu imaju sedam bodova više od drugoplasiranog Lestera, uz utakmicu manje, osam od trećeplasiranog Mančester junajteda, a čak 13 više od šampiona Liverpula, od kojeg takođe imaju utakmicu manje.

Gvardiolin tim je u seriji od 16 pobjeda u svim takmičenjima, 11 u Premijer ligi.

Od početka 2021. godine ostvario je svih devet pobjeda, izjednačivši rekord elitne engleske divizije

Totenhem je bio inferioran, ali nije imao sreće na početku meča.

Harija Kejna su centimetri u 16. minutu dijelili od fantastičnog gola iz slobodnog udarca (pogodio stativu, na mjesto gdje spaja sa prečkom), a samo pet minuta kasnije Hojbjerg je bespotrebno i neopreznog skrivio penal nad Gindoganom.

Sa bijele tačke precizan je bio Rodri, iako je golman Ljoris imao loptu na rukama...

Sve ostalo bilo je u znaku Sitija, koji je dominirao, a u nastavku preko Gindogana dao još dva gola.

Siti u posljednjih 15 mečeva ni jedan jedini minut nije bio u rezultatskom minusu. Rekord u toj kategoriji drži Arsenal Arsena Vengera, koji od decembra 1998. do maja 1999. nije bio u rezultatskom minusu.

Murinjo je u posljednjih pola sata poslao na teren "zaboravljene zvijezde", Gareta Bejla i Dela Alija. Bejl je imao dobru šansu da postigne gol, ali mu je odbranio Ederson nakon solo-prodora.

Totenhem je sve dalji od mjesta koje vodi u Ligu šampiona, ima četiri boda manje od četvrtoplasiranog Liverpula, uz meč manje, a imaće šest manje od Čelsija ako "plavci" u ponedjeljak pobijede Njukasl kod kuće.

Bonus video: