Bajern spreman na sve, koliko mogu Klop i "redsi"?

Utakmicama osmine finala se nakon više od dva mjeseca pauze nastavlja Liga šampiona u fudbalu

3580 pregleda 2 komentar(a)
Bavarci brane titulu prvaka Evrope, Foto: Reuters
Bavarci brane titulu prvaka Evrope, Foto: Reuters

Bajern je prije nekoliko dana postao prvak svijeta, dodao je još jedan veliki trofej u bogate klupske vitrine, ali i potvrdio da je spreman za velike stvari. Liga šampiona se nastavlja u utorak i srijedu mečevima osmine finala nakon više od dva mjeseca pauze i to je jedno od takmičenja u kojem Bavarci brane titulu... Da li su spremni za taj podvig?

- Bajern je klub u kojem se uvijek gleda naprijed. Sve što smo uradili posljednjih godinu je fascinantno, ali svi znamo da je u Bajernu uvijek najvažnije ono što slijedi - rekao je trener Hansi Flik i dodao:

- Osvojili smo šest titula, uradili nešto što je uradila još samo Barsa. Da li smo istrošeni? Sačekajte da vidite, mislim da smo još spremniji na borbu - istakao je Flik.

Upravo je s dolaskom Flika krenuo Bajernov veliki napredak. U 68 utakmica s njim na klupi je upisao 58 pobjeda, ima i po pet remija i poraza. Flik je osvojio više pehara nego što je izgubio utakmica od kada je u novembru 2019. naslijedio Nika Kovača, a Bajern u osmini finala igra protiv Lacija - prvi meč je u Rimu 23. februara, revanš je zakazan za 17. mart.

- Pažljivo smo pratili Lacio od kada je obavljen žrijeb i znamo da se radi o odličnoj ekipi, koja je godinama u vrhu italijanskog fudbala i koja je odlično vođena. Potrebna nam je ozbiljnost, mobilizacija u oba duela, ako želimo da se nametnemo - kaže Flik.

Sjutra se sastaju Barselona i Pari Sen Žermen, te Lajpcig i Liverpul. Dan kasnije igraju Porto - Juventus i Sevilja - Borusija Dortmund. Pored meča Lacio - Bajern, naredne sedmice su na programu i okršaji Atletiko Madrida i Čelsija (u Bukureštu), Borusije Menhengladbah i Sitija (Budimpešta), te Atalante i Reala.

Duel Barse i PSŽ-a je sam po sebi intrigantan - nakon žrijeba se činilo da su Parižani veliki favoriti, sada je stanje drugačije. Jer, jasno je da će makar u prvoj utakmici igrati bez Nejmara, a i Katalonci su podigli formu, vratili osmjeh na lice Lionelu Mesiju...

- Liga šampiona je uvijek posebna priča, svaka greška se skupo plaća. Nadam se da ćemo ih napraviti što manje - poručio je trener „blaugrane” Ronald Kuman.

Liverpul je u krizi, a Lajpcig domaćin u Budimpešti zbog strogih korona-pravila njemačkih vlasti, pa Englezima nije dozvoljen ulazak u zemlju. Jirgen Klop protiv Julijana Nagelsmana - velikan protiv nove njemačke trenerske snage.

„Redsi” u nokaut fazu Lige šampiona ulaze nakon tri vezana poraza u Premijer ligi, protiv Brajtona, Mančester sitija i Lestera...

Bonus video: