Ćiko Konseisao: Sin legendarnog Portugalca debitovao za Porto

Ćiko Konseisao na debiju, u subotu protiv Boaviste, izborio penal

7919 pregleda 0 komentar(a)
Ćiko i Seržo Konseisao slave pogodak protiv Boaviste, koji je kasnije poništen, Foto: Twitter
Ćiko i Seržo Konseisao slave pogodak protiv Boaviste, koji je kasnije poništen, Foto: Twitter

Fudbaleri Porta u subotu su remizirali sa Boavistom (2:2) i upisali treći vezani remi u domaćem šampionatu.

"Zmajevi" su gubili 2:0 na poluvremenu, na kraju osvojili bod i ostali na drugom mjestu na tabeli - imaju 41 poen, sedam manje i utakmicu više od lidera, lisabonskog Sportinga.

Porto je do boda stigao u 82. minutu, kada je Oliveira realizovao penal. Najstrožu kaznu izborio je Fransisko Fernadeš Konseisao ili jednostavnije Ćiko Konseisao, sin trenera Porta i legendarnog portugalskog fudbalera, Serža Konseisaa. Mlađi Konseisao je u subotu debitovao u plavo-bijelom dresu Porta, kada je u 76. minutu umjesto Manafe ušao u igru.

Inače, debi je mogao da bude još bolji - u 89. minutu Konseisao je postigao gol za preokret, ali je nakon konusltacija sa VAR-om, sudija odlučio da poništi pogodak, jer je ranije igrač domaćih Evanilson igrao rukom.

Ćiko Konseisao rođen je 14. decembra 2002. godine, igra na poziciji napadača, a karijeru je počeo u Portovim mlađim kategorijama. Na slici ispod je u očevom naručju 2004. godine na proslavi Portove titule. Tada je imao samo godinu dana.

Seržo Konseisao, Ćiko Konseisao
foto: Twitter

Sudeći po partiji na debiju mogao bi da krene očevim stopama, koji je u karijeri igrao, između ostalog, za Porto, Lacio, Parmu, Inter...

Bonus video: