Lukaku na brojci 300, buđenje Obamejanga

Kapiten Arsenala upisao het-trik protiv Lidsa, dok je belgijski as bio dvostruki strijelac protiv Lacija u derbiju Serije A

3975 pregleda 0 komentar(a)
Romelu Lukaku, Foto: Reuters
Romelu Lukaku, Foto: Reuters

Dva gola Romelua Lukakua protiv Lacija lansirali su Inter na prvo mjesto na tabeli Serije A.

I usamljen je na vrhu u drugom dijelu sezone prvi put još od 2010. godine kada je osvojio Tripletu sa Žozeom Murinjom.

Belgijski gorostas je bio čovjek odluke u duelu sa Rimljanima, kasnije je poklonio i asistenciju Lautaru Martinesu, a kakvu karijeru ima govore fascinantne brojke.

Lukaku je postigao 56 pogodaka za Inter, u koji je stigao u avgustu 2019, a ukupno 300. u karijeri, računajući i ono što je uradio u reprezentaciji.

U nacionalnom timu Belgije se upisao 57 puta, isti učinak je imao i u dresu Evertona, kao član Mančester junajteda je dao 42, Anderlehta 41, te Vest Broma 17.

A konačno se probudio i Pjer-Emerik Obamejang. Upisao je het-trik za Arsenal u pobjedi nad Lids junajtedom (4:2) i tako došao do cifre od 201 pogotka u najjačim ligama...

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Meret (Napoli) - činio je čuda u duelu sa Juventusom, pomogao Napolitancima da upišu pobjedu kojom su najavili izlazak iz krize.

ODBRANA

Laport (Mančester siti) - odbrana Sitija je kao zid, primila je samo 14 golova ove sezone. Laport više nije nedodirljiv u posljednjoj liniji, ali je protiv Totenhema pokazao Pepu Gvardioli da je čovjek od povjerenja.

Bastoni (Specija) - prezimenjak poznatijeg defanzivca Intera je zapečatio sudbinu Milana u subotu veče projektilom sa preko 20 metara. Bio je to šut koji nije mogao da zaustavi ni fantastični Điđo Donaruma.

SREDINA

Brozović (Inter) - potvrdilo se opet da kada on igra svoj najbolji fudbal, onda i Inter djeluje moćno. Kao da je „doktorsku” partiju protiv Juventusa u prvenstvenom derbiju preslikao u nedjelju kada je pao Lacio. Inter je konačno lider.

Veretu (Roma) - sa devet pogodaka je najbolji strijelac „vučice” i najbolji strijelac među vezistima u Seriji A.

Gindogan (Mančester siti) - njegovog učinka u posljednja dva mjeseca se ne bi postidio ni golgeter nivoa Levandovskog, Halanda, Kejna... Postigao je 11 golova u sezoni, od čega 10 u posljednjih 12 utakmica.

Ilkaj Gindogan
Ilkaj Gindoganfoto: Reuters

Ljorente (Atletiko Madrid) - po sedam pogodaka i asistencija u La Ligi - Dijego Simeone jeste zahtjevan trener, ali teško da može da traži više od bivšeg veziste Reala.

NAPAD

Lukaku (Inter) - dvostruki strijelac, a nakon derbija sa Lacijom se više priča o akciji kada je bio asistent i u kojoj je 50 metara vukao loptu i pregazio Marka Parola.

Obamejang (Arsenal) - izašao je iz krize i het-trikom pomogao da Arsenal savlada Lids junajted.

Pjer-Emerik Obamejang
Pjer-Emerik Obamejangfoto: Reuters

Mesi (Barselona) - strijelac u četvrtom meču zaredom u La Ligi, pa su i rezultati Katalonaca onakvi kakve žele navijači.

Silva (Ajntraht) - Portugalac ima sezonu iz snova. I ne planira da se zaustavi...

Bonus video: