Ronaldo je najbolji na svijetu, Mesi bez premca u Španiji

"Poseban je osjećaj osvojiti nagradu koja nosi ime velikog Alfreda di Stefana. Imao sam čast da ga upoznam. Svi znamo koliko je on značio i za argentinski i za španski fudbal. Kako je sljedeća godina, godina Svjetskog prvenstva, volio bih da se u finalu sastanu Argentina i Španija. Bila bi to utakmica za sva vremena", rekao je Mesi
2 komentar(a)
mesi, Foto: Reuters
mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2017. 15:04h

Kristijano Ronaldo je uzeo dvije najveće pojedinačne nagrade u fudbalu - "The Best" i "Zlatnu loptu", ali u Španiji nije najbolji.

To je Leo Mesi, koji je izabran za najboljeg fudbalera u Španiji u 2017. godini, u izboru najtiražnijeg sportskog lista - madridske "Marke".

Asu Barselone danas je uručena nagrada "Alfredo di Stefano" na svečanosti u Madridu.

"Poseban je osjećaj osvojiti nagradu koja nosi ime velikog Alfreda di Stefana. Imao sam čast da ga upoznam. Svi znamo koliko je on značio i za argentinski i za španski fudbal. Kako je sljedeća godina, godina Svjetskog prvenstva, volio bih da se u finalu sastanu Argentina i Španija. Bila bi to utakmica za sva vremena", rekao je Mesi.

Njemu je pripalo i drugo veliko priznanje - ono koje dobija najbolji strijelac španskog šampionata. On ju je osvojio sa 37 golova.

"Ovo je nagrada za cijeli tim. Moja želja nisu golovi, već pobjede i titule. Tako ulazim u narednu godinu, sa željom da osvojimo što je moguće više trofeja", rekao je Mesi.

Nagradu "Rikardo Zamora", koja nosi ime po legendarnom španskom golmanu, drugu godinu zaredom primio je Jan Oblak, čuvar mreže Atletika.

Bonus video: